NHL: Anže Kopitar ključni mož zmage nad Vancouvrom

Hokejisti moštva Los Angeles Kings so v ligi NHL doma s 5:1 premagali Vancouver Canucks. Tri točke Anžeta Kopitarja.

Objavljeno
08. marec 2016 09.13
Š. Ro.
Š. Ro.

Los Angeles - Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je znova navduševal na ledenih ploskval lige NHL. Z moštvom Los Angeles Kings je na domači tekmi pomagal do zmage s 5:1 proti pacifiškim tekmecem Vancouver Canucks. Hrušičan je obračun končal s tremi točkami, zabil je gol in še dvakrat podal.

Kopitar je bil prvič uspešen v 33. minuti ob igri z igralcem več, za vodstvo Kraljev z 2:1. Tako je 28-letnik v svoji deseti sezoni v ligi NHL še osmič dosegel vsaj 20 golov. Dve minuti pred tem je s podajo sodeloval pri zadetku za izenačenje 1:1, uspešen je bil Drew Doughty, podal pa tudi Jeffu Carterju v 52. minuti, za 3:2. Carter je bil dvakrat uspešen, svoj 300. gol v ligi NHL je dosegel v 57. minuti je postavil končni izid 5:1. Pred tem je zadel še Vincent Lecavalier.

Vratar Los Angelesa Jonathan Quick je zbral 21 obramb, gostujoči vratar Ryan Miller pa 24. Edini gol za Vancouver je v 23. minuti dosegel Dan Hamhuis in tudi poskrbel za vodstvo z 1:0.

»Našo igro že od nekdaj krasi dober obrambni hokej. Nočem reči, da je to moto našega moštva, vsekakor pa smo po tem poznani. Seveda smo ponosni, ker igramo tako dobro obrambo, vključno z odličnim vratarjem. Pač to je način, kako zmagovati v hokeju,« je po zmagi Los Angelesa, ki je po skoraj mesecu dni dosegel več kot tri gole, dejal Doughty.

Los Angeles bo v noči na četrtek gostil trenutno najboljšo ekipo lige NHL Washington Capitals, ki je ponoči po kazenskih strelih z 2:1 premagala Anaheim. Rački imajo na vrh pacifiškje divizje 83 točk, Kralji zaostajajo za eno. 

 

NHL:

Los Angeles Kings - Vancouver Canucks 5:1
(Anže Kopitar gol in dve podaji za LA Kings)

Philadelphia Flyers - Tampa Bay Lightning 4:2

Florida Panthers - Boston Bruins 4:5 (podaljšek)

Calgary Flames - San Jose Sharks 1:2 (podaljšek)

Toronto Maple Leafs - Buffalo Sabres 3:4 (kazenski streli)

Colorado Avalanche - Arizona Coyotes 3:1

Anaheim Ducks - Washington Capitals 1:2 (kazenski streli)