NHL: Anže Kopitar mož odločitve (VIDEO)

Slovenski hokejski as je za zmago Kraljev nad Philadelphio (3:2) edini uspešno izvedel kazenski strel.

Objavljeno
18. november 2015 07.30
SPO-HKO-HKN-LOS-ANGELES-KINGS-V-PHILADELPHIA-FLYERS
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Philadelphia - Med najzaslužnejšimi za sinočnjo dvanajsto zmago moštva Los Angeles Kings v hokejski ligi NHL, tretjo zapored, je tudi slovenski as Anže Kopitar, ki je na gostovanju pri Philadelphii odločil zmagovalca v kazenskih strelih (3:2), saj je bil edini uspešen izvajalec (zadel je namreč svoj 32. gol v 86. poskusu). Pred njim je v prazno ustrelil Jeff Carter, na strani gostiteljev pa vsi trije junaki, ki so poskusili, Hrušičan je tako utišal 18.846 gledalcev v dvorani Wells Fargo Center, ki so sicer pričakovali zmago Letalcev že po rednem delu.

Kako tudi ne, saj so domači dvakrat vodili. Že v četrti minuti je številčno premoč na ledu izkoristil anonimni 22-letni branilec Shayne Gostisbehere, ki je v svojem četrtem nastopu doslej v ligi NHL, drugem v sezoni, prvič zadel - potem ko je ob debiju pred tremi dnevi proti Carolini tudi prvič podal. Na prav enak način, s krstnim zadetkom v sezoni ob igralcu več na ploskvi, mu je v 16. minuti vrnil 27-letni branilec Kraljev Jamie McBain.

V drugi tretjini sta Jonathan Quick in Steve Mason ostala nepremagana, v tretji pa je dolgo dišalo po zmagi Philadelphie. V 52. minuti je namreč za 2:1 zadel Claude Giroux s svojim jubilejnim stopetdesetim golom doslej v NHL, podaljšek pa je zgolj 56 sekund pred koncem rednega dela izsilil novinec v vrstah Los Angelesa Milan Lucic, s čimer se je poteza trenerja Darryla Sutterja, ki je iz vrat potegnil Quicka v zameno za šestega igralca v polju, izkazala za zmagovalno.

V dodatnem delu se izid ni spremenil, Kralji so morali torej prvič v sezoni v izvajanje kazenskih strelov, rešil pa jih je prav Kopitar, ki je sicer na ledu prebil standardnih 18 minut in pol, v tem času pa - zanimivo - sploh ni sprožil v tekmečev okvir vrat (skupno razmerje je bilo 40:38 v korist zmagovalcev). Njegovo moštvo se je povzpelo že na četrto mesto razpredelnice zahodne konference z zgolj točko zaostanka za drugouvrščenim Nashvillom, zdaj pa ga v noči na soboto čaka gostovanje pri Detroitu.

IZIDI LIGE NHL

Philadelphia Flyers : Los Angeles Kings 2:3 - po kazenskih strelih (Anže Kopitar 0+0 v 18 minutah, zadel kazenski strel)
Boston Bruins : San Jose Sharks 4:5
Buffalo Sabres : Dallas Stars 1:3
Columbus Blues Jackets : St. Louis Blues 3:1
Pittsburgh Penguins : Minnesota Wild 4:3
Toronto Maple Leafs : Colorado Avalanche 5:1
Nashville Predators : Anaheim Ducks 3:2
Calgary Flames : New Jersey Devils 3:2