NHL: Anže Kopitar veliki junak ob preobratu proti Rangerjem (VIDEO)

Hokejisti moštva Los Angeles Kings so nadoknadili dva gola zaostanka in po podaljšku premagali New York Rangers s 4:3.

Objavljeno
18. marec 2016 08.09
NHL/
Š. Ro.
Š. Ro.

Los Angeles - Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar igra v življenjski formi. Tekmo za tekmo niza sijajne predstave in je ključni mož moštva Los Angeles Kings v tej sezoni lige NHL. Nič drugače ni bilo v obračunu na domačem ledu proti ekipi New York Rangers, tretji najboljši ekipi vzhodne konference. Kralji so do zmage prišli po podaljšku s 4:3, Kopitar pa je prispeval dva gola, oba odločilna za zmago.

A v začetku tekme je domačim trda predla. Gostje so povedli v 12. minuti, zadel je J.T. Miller, le 19 sekund pozneje je Dustin Brown zadel za izenačenje 1:1. Naslednji gol na tekmi je padel v 34. minuti, ko je bil uspešen Dan Boyle za vodstvo gostov 2:1. Na začetku tretje tretjine, v 43. minuti, pa so Rangerji z golom Kevina Hayesa povedli že s 3:1. 

Toda nato je Kyle Clifford zadel za priključek Kraljev z 2:3, 28-letni slovenski hokejski zvezdnik pa je v 56. minuti priboril podaljšek 3:3. Strel od daleč je sprožil Milan Lucic, Kopitar pa je le preusmeril plošček v mrežo. Hrušičan je na podoben način nato zadel še odločilni gol po minuti in 34 sekundah podaljška. Z modre črte je udaril Jake Muzzin, AK11 je podstavil palico in Staples center se je veselil nove, tretje zaporedne zmage, s katero se je še utrdil na vrhu pacifiške divizije. To je bil že njegov četrti gol v podaljšku v tej sezoni, kar doslej še ni uspelo nobenemu Kralju.

»To je bila tekma kot v končnici. Ni bilo veliko prostora. V prejšnjih tekmah smo imeli vodstvo in tekme pripeljali do konca brez posebnega pritiska. Tokrat je bilo drugače. Vedeli smo, da bo težka tekma. To, kako smo se vrnili v tretji tretjini, kaže naš pravi karakter in je dobra spodbuda za naš klub,« je v pogovoru za lakingsinsider.com dejal Kopitar, ki je v tej sezoni zbral že 24 golov, 40 podaj in skupno 64 točk. Skupno ima v karieri že 242 golov, 432 podaj in  674 točk.

»Seveda je lepo zadeti, ampak najpomembnejši sta dve točki, posebej zato, ker imamo zdaj še nekaj več prednosti pred Anaheimom. To, da smo zmagali po podaljšku, niti ni pomembno, saj so Newyorčani v vzhodni konferenci.« Slovenski zvezdnik je še dodal, da se največ osredotočajo na svojo igro, da pa tudi pogledajo malo na lestvico. »A najpomembnejše je, da igramo svojo igro. Če bomo to uresničili, potem bomo uspešni,« je dodal in se ozrl na prihodnje tekme.

V noči na nedeljo bodo Kralji gostili še eno ekipo z atlantske obale - Boston Bruins, četrto najboljšo ekipo Vzhoda, ki so jim na zadnji tekmi v gosteh natresli kar devet zadetkov. »To je tisti čas v letu, ko moraš biti bolj oster, boljši. Zaenkrat nam gre dobro, a še vedno je 12 tekem v rednem delu. V teh se pripraviš na končnico. Vse moraš narediti za to, da si sredi aprila v najboljši formi,« je zaključil Kopitar.

Los Angeles ima skupno že 91 točk, izzivalca za vodilno mesto v pacifiški skupini Anaheim (85 točk) in San Jose (84 točk) zaostajata šest in sedem točk. Kralji so se v razvrstitvi zahodne konference lige NHL na drugem mestu z 91 točkami izenačili s St. Louisom, za vodilnim Dallasom pa zaostajajo le še dve točki, ob dveh odigranih tekmah manj.




NHL:

Los Angeles Kings - New York Rangers 4:3 (podaljšek)
(Anže Kopitar: 2 zadetka za Kings, za izenačenje 3:3 in v podaljšku)

New Jersey Devils - Minnesota Wild 7:4

Pittsburgh Penguins - Carolina Hurricanes 4:2

Columbus Blue Jackets - Detroit Red Wings 1:3

Toronto Maple Leafs - Florida Panthers 1:4

Nashville Predators - New York Islanders 4:2

Dallas Stars - Tampa Bay Lightning 4:3

Arizona Coyotes - San Jose Sharks 3:1