NHL: Arizona po preobratu slavila v Anaheimu

Arizona je po kazenskih strelih premagala Anaheim s 3:2, Niklas Kronwall je z neverjetnim golom proti New Jerseyju.

Objavljeno
08. november 2014 09.03
NHL/
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Anaheim - Vodilno moštvo lige NHL Anaheim Ducks je v noči s petka na soboto gostilo Arizono in izgubilo po kazenskih strelih z 2:3 (vrhunci v spodnjem videu).

Domači so si v prvi tretjini priborili dva gola prednosti, za kar sta poskrbela Ryan Getzlaf v šesti in Matt Beleskey v deveti minuti.

Arizona je v drugi tretjini vrnila z enako mero in s pomočjo Roba Klinkhammerja (24.) ter Shana Doana (25.) izid poravnal na 2:2.

Gostitelji so v zadnjih dvajsetih minutah vztrajno ogrožali vrata Mika Smitha, ki pa je v tem delu igre ustavil vseh dvanajst strelov (razmerje 12:6 za Anaheim), naposled pa so o zmagovalcu odločali kazenski streli.

»Loterije« je bilo konec po treh serijah, za Arizono sta zadela Sam Gagner in Mikkel Bødker, pri Anaheimu pa le Jakob Silfverberg.

Anaheim navkljub porazu ostaja na prvem mestu zahodne konference (22 točk), drugi je Vancouver (20) in tretji St. Louis (19).

 

Neverjeten gol Kronwalla proti New Jerseyju

Detriot Red Wings so bili na domačem ledu s 4:2 boljši od New Jerseyja. Pri zmagovalcih je bil za najboljšega igralca proglašen Niklas Kronwall z golom in podajo, hkrati pa je v 38. minuti poskrbel tudi za dogodek tekme, saj je s pomočjo ograde premagal vratarja Coryja Schneiderja (spodaj).

 

Izidi lige NHL

Buffalo Sabres - Edmonton Oilers 2:3

Carolina Hurricanes - Columbus Blue Jackets 3:2

Detroit Red Wings - New Jersey Devils 4:2

Chicago Blackhawks - Washington Capitals 2:3

Anaheim Ducks - Arizona Coyotes 2:3 (kazenski streli)