NHL: Bäckström zabil zadnji žebelj v Philadelphiino krsto (VIDEO)

Washington Capitals so v prvem krogu končnice v gosteh premagali Philadelphio z 1:0 in jo izločili s 4:2.

Objavljeno
24. april 2016 20.48
Posodobljeno
24. april 2016 21.12
NHL/
M. Ž.
M. Ž.

Philadelphia - Hokejisti Washingtona so se kot četrti uvrstili v drugi krog končnice lige NHL, potem ko so na šesti tekmi v gosteh premagali Philadelphio z 1:0 in jo izločili z izidom 4:2.

Edini strelec na tekmi v Philadelphii je bil Finec Niklas Bäckström, ki je v 29. minuti izkoristil podajo Marcusa Johanssona in z desne strani premagal Michala Neuvirtha.

Poleg Bäckströma je imel pomembno vlogo pri zmagi tudi vratar Braden Holtby, ki je ustavil vseh 26 strelov na svoja vrata, od tega 11 v zadnji tretjini, v kateri se je Philadelphia neuspešno trudila za izenačenje (razmerje strelov 11:6).

Washington se bo v drugem krogu končnice pomeril s Pittsburghom. Ekipi sta se v rednem delu sezone pomerili petkrat, uspešnejši pa je bil Pittsburgh s 3:2.

V konferenčnem polfinalu tudi New York Islanders ...

Ponoči sta napredovali še dve ekipi. V vzhodni konferenci je to uspelo še New York Islanders, ki so bili po dveh podaljških z 2:1 boljši od Floride in so jo izločili z izidom 4:2.

Otočanom je napredovanje zagotovil John Tavares, ki je v enajsti minuti drugega podaljška zaokrožil za golom in z desne strani odločil zmagovalca. Islanders bodo v konferenčnem polfinalu igrali proti ekipi Tampa Bay Lightning.

... in Dallas stars

V zahodni konferenci so napredovali Dallas Stars, ki so bili s 5:4 boljši od Minnesote Wild. Dallas je odlično začel tekmo in po prvi tretjini vodil s 3:0, po štiridesetih minutah pa je bilo 4:0, a s tem tekma še ni bila končana.

Gostitelji so namreč v zadnji tretjini dosegli kar štiri gole in se dvakrat povsem približali (3:4, 4:5), vendar pa na koncu ostali praznih rok. Dallas bo v drugem krogu končnice igral z zmagovalcem dvoboja med Chicagom in St. Louisom (izid je izenačen na 3:3).

Liga NHL, tekme 24. aprila

Vzhodna konferenca

Philadelphia Flyers - Washington Capitals 0:1 (0:0, 0:1, 0:0) /2:4/

New York Islanders - Florida Panthers 2:1 (0:1, 0:0, 1:0, 0:0, 1:0) * po dveh podaljških /4:2/

 

Zahodna konferenca

Minnesota Wild - Dallas Stars 4:5 (0:3, 0:1, 4:1) /2:4/