NHL: Barkov potopil barko Kopitarjevih Kraljev (VIDEO)

Hokejisti Los Angelesa so izgubili četrtič v zadnjih petih dvobojih, premoč so priznali Floridi, ki je bila boljša s 3:2.

Objavljeno
19. februar 2017 08.06
SPO-HKN-SAN-JOSE-SHARKS-V-LOS-ANGELES-KINGS
J. P.
J. P.

Los Angeles - Hokejisti moštva Los Angeles Kings, pri katerih kot kapetan sodeluje edini Slovenec v ligi NHL Anže Kopitar, so očitno padli v rezultatsko krizo, saj so sinoči vpisali že četrti poraz v zadnjih petih dvobojih, potem ko so bili prej petkrat zapovrstjo uspešni. V domači dvorani Staples Center so morali premoč priznati Floridi, ki je bila uspešnejša s 3:2. V začetku druge tretjine so gostje že vodili z 2:0, Kralji so izid v desetih minutah poravnali, mož odločitve pa je bil v 15. sekundi zadnjega dela 21-letni finski center Aleksander Barkov.

Hrušičan Kopitar, ki je na ledni ploskvi prebil 19 minut in moral enkrat na kazensko klop in enkrat izsilil izključitev Shawna Thorntona, tokrat svoje statistike ni oplemenitil in tako ostaja pri 33 točkah v sezoni za šest zadetkov in 27 asistenc, je pa v pričakovanju jubilejnega 250. gola doslej v NHL. Kralji si z nizom porazov otežujejo delo na poti v izločilne boje, ta čas so tik pod gladino, na devetem mestu razpredelnice zahodne konference za osmouvrščenim Calgaryjem, ki je sinoči izvlekel podaljšek in s tem točko šest sekund pred koncem rednega dela tekme z Vancouvrom, pa zaostajajo dve točki. Nov izziv jih čaka čaka že v noči na jutri, ko morajo na gostovanje k Anaheimu, ki nadaljuje toplo-hladni niz in je trenutno peto najuspešnejše moštvo zahoda.

IZIDI LIGE NHL

Los Angeles Kings : Florida Panthers 3:2 (Anže Kopitar 0+0 v 19 minutah)
Buffalo Sabres : St. Louis Blues 3:2
Detroit Red Wings : Washington Capitals 3:2 - po kazenskih strelih
Montreal Canadiens : Winnipeg Jets 1:3
Chicago Blackhawks : Edmonton Oilers 1:3
New Jersey Devils : New York Islanders 3:2
Toronto Maple Leafs : Ottawa Senators 3:6
Arizona Coyotes : San Jose Sharks 1:4
Dallas Stars : Tampa Bay Lightning 4:3 - v podaljšku
Minnesota Wild : Nashville Predators 5:2
Vancouver Canucks : Calgary Flames 2:1 - v podaljšku