NHL: Bishop zaklenil vrata in popeljal Tampo prek Rdečih kril

V polfinale vzhodne konference je napredovala Tampa Bay, ki je na odločilni sedmi tekmi z 2:0 premagala Detroit.

Objavljeno
30. april 2015 08.16
Posodobljeno
30. april 2015 08.16
HKO-HKN-SPO-DETROIT-RED-WINGS-V-TAMPA-BAY-LIGHTNING---GAME-SEVEN
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Tampa, - Hokejisti ekipe Tampa Bay Lightning so se uvrstili v polfinale vzhodne konference, potem ko so v sedmi tekmi prvega kroga končnice severnoameriške lige NHL premagali Detroit Red Wings z 2:0.

Ključni mož napredovanja je bil vratar Ben Bishop, tudi prva zvezda tekme, ki je ustavil kar 31 strelov in ohranil mrežo prazno. Gostje so v prvih dveh tretjinah povsem prevladovali, Braydon Coburn je naredil prvi korak k zmagi v 44. minuti odločilne tekme, tik pred koncem, ko so Rdeča krila poskusila še brez vratarja, pa je piko na i postavil še Anton Stralman.

»Do danes se je govorilo predvsem o vratarju Detroita Petru Mrazeku, od danes naprej pa bo večjo pozornost gotovo dobil Bishop. Bil je enkraten, reševal nas je, ko je bilo to najbolj potrebno. V prvih dveh tretjinah smo delovali živčno, nismo bili prava ekipa in velika sreča je bila, da smo imeli razpoloženega vratarja. Seveda pa sem po golu takoj pomislil tudi na to, kako dobra zamenjava igralcev med sezono nam je uspela, čeprav tega najbrž ne bi smel reči. Ekipa se ves čas dviga, ima karakter, nikoli se ne preda, nabira izkušnje in upam, da se bomo Montrealu oddolžili za lanski poraz v končnici,« je bil zadovoljen trener Tampe Jon Copper.

Detroit je bil sicer pred začetkom serije favorit in po petih tekmah vodil s 3:2 v zmagah. »Borili smo se, mislim, da smo odigrali eno boljših tekem, toda plošček enostavno ni hotel v mrežo,« pa je bil razočaran švedski veteran Detroita Henrik Zetterberg, ki v svoji 24. seriji končnice prvič ni dosegel niti gola.

V polfinalu vzhodne konference zdaj Tampo Bay čaka Montreal. Moštvi sta se v končnici srečali že lani, Kanadčani so Strele izločili po hitrem postopku, zato zdaj moštvu s Floride ne manjka motivacije, da se oddolžijo za slab vtis. Tampa je dobila pet medsebojnih obračunov v rednem delu sezone, in sicer z 21:8. Prva tekma bo v petek v Montrealu.

 

NHL, končnica, 1. krog:

Vzhodna konferenca:

Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings 2:0
(Tampa Bay se je z izidom 4:3 v zmagah uvrstila v drugi krog)