NHL: Boston v boj za končnico brez Krejčija

V ligi NHL je sinoči Anaheim s 4:3 premagal Detroit po kazenskih strelih, New Jersey je s 3:0 odpravil Arizono.

Objavljeno
24. februar 2015 08.31
NHL/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Newark - V ligi NHL sta bili sinoči na sporedu le dve tekmi. Tekma med Anaheimom in Detroitom se je razpletla šele po kazenskih strelih, s 4:3 so bili boljši Rački. Svojemu moštvu tretjo zaporedno zmago zagotovila Corey Perry in Jakob Silfverberg.

Tako se je Anaheim po petih porazih v šestih tekmah dokončno pobral, so se pa morali domači hokejisti na tekmi proti Rdečim krilom pošteno potruditi, saj so zaostajali že z 0:2, potem ko je oba gola zabil Pavel Dacjuk. A so nato v zadnji tretjini odgovorili s tremi zadetki (Andrew Cogliano, Emerson Etem, Francois Beauchemin). Za izenačenje je zadel Riley Sheahan in Detroit popeljal v podaljšek. Vratar Račkov John Gibson je vpisal 35 obramb.

Četrto zaporedno zmago so dosegli hokejisti moštva New Jersey Devils in s 3:0 premagali Kojote iz Arizone. Blestel je zlasti vratar Cory Schneider in ustavil 38 strelov ter tretjič v sezoni ohranil prazno mrežo. Mike Cammalleri je ob tem zabil dva gola in Vragom zagotovil boljše izhodišče v medsebojnem dvoboju z Bostonom za zadnje mesto v končnici. Med strelce se je v prvi tretjini vpisal še Scott Gomez. Kojoti so na drugi strani izgubili že sedmo tekmo zapored in deveto v zadnjih desetih srečanjih.

Iz Bostona so ob tem sporočili tudi zaskrbljujočo vest, da zaradi poškodbe kolena šest tednov ne bo smel igrati David Krejči. Ob naletu z Alexandrom Steenom na petkovi tekmi s St. Louisom si je 28-letni češki hokejist namreč delno strgal vez v kolenu in zato tudi izpustil nedeljsko srečanje s Chicagom. Krejci ima sicer s poškodbami veliko smole: kar 21 tekem v tej sezoni je že izpustil zaradi poškodbe, ta je prišla ob najbolj neprimernem času. Kosmatinci se bodo namreč še potili za mesto v končnici. Za zdaj so na osmem mestu v vzhodni konferenci, pred Florido imajo tri točke prednosti.

NHL:

New Jersey Devils - Arizona Coyotes 3:0

Anaheim Ducks - Detroit Red Wings 4:3 - kazenski streli