NHL: branilci naslova močno podrejeni, a zmagali osmič zapored (VIDEO)

Hokejisti Chicaga v domačem dvoboju s Predatorji iz Nashvilla vodili že s 3:0, na koncu pa trepetali za zmago.

Objavljeno
13. januar 2016 10.45
J. P.
J. P.

Chicago - Trener hokejistov Chicaga Joel Quenneville je sinoči vpisal že svojo 782. zmago v devetnajsti sezoni v ligi NHL, s čimer se je na drugem mestu večne lestvice izenačil z Al Albourjem. Od tega je nanizal 344 uspehov z zdajšnjim delodajalcem, 307 na klopi St. Louisa in 131 kot trener Colorada. V zares udobnem vodstvu ostaja legendarni Scotty Bowman s kar 1244 zmagami.

Branilci šampionske lovorike so si sinočnji uspeh, ko so na domači ploskvi s 3:2 odpravili Nashville, le stežka zaslužili, saj so bili gostje mnogo agilnejši v napadu, čemur pritrjuje tudi razmerje sproženih strelov - kar 43:23 v njihovo korist. Toda igralci Chicaga so bili učinkoviti in so v 34. minuti vodili že s 3:0. Dvakrat je zadel Andrew Shaw, enkrat pa je finskega čuvaja mreže Pekko Rinneja ukanil Brent Seabrook.

Predatorji kljub izdatnemu zaostanku niso vrgli puške v koruzo, že 18 sekund po tretjem golu tekmeca je namreč rezultat ublažil center Mike Ribeiro, 37 sekund pred koncem dvoboja je zadel še Šved Filip Forsberg, ki je izkoristil igralca več na ledu za svoj dvanajsti gol v sezoni. Do popolnega zasuka in podaljškov pa vendarle ni prišlo. Gostitelji so tako vpisali že osmo zmago zapored, s katero so zdaj le še dve točki za vodilnim na zahodu Dallasom, ki je v zadnjem obdobju padel v hudo rezultatsko krizo.

IZIDI LIGE NHL

Carolina Hurricanes : Pittsburgh Penguins 3:2 - v podaljšku
New York Islanders : Columbus Blue Jackets 5:2
Minnesota Wild : Buffalo Sabres 2:3
St. Louis Blues : New Jersey Devils 5:2
Winnipeg Jets : San Jose Sharks 1:4
Chicago Blackhawks : Nashville Predators 3:2
Arizona Coyotes : Edmonton Oilers 4:3 - v podaljšku
Colorado Avalanche : Tampa Bay Lightning 0:4