NHL: branilski »fosil« Streit prvič oblekel dres Pingvinov in zadel (VIDEO)

Hokejisti Pittsburgha so s 5:2 odpravili Tampo, ki ji ni pomagal niti Kučerov, ki je v zadnjih petih tekmah prispeval 7 golov.

Objavljeno
04. marec 2017 07.43
NHL/
J. P.
J. P.

Pittsburgh - Zimzeleni 39-letni švicarski hokejski branilec Mark Streit je večji del sezone v ligi NHL preživel v majici Philadelphie, pred dnevi pa je zvestobo obljubil Pittsburghu in sinoči ognjeni krst v dresu novega delodajalca zapečatil z zadetkom, šestim v sezoni. S tem - in še s podajo pri četrtem golu Justina Schultza - je prispeval svoj delež k domači zmagi Pingvinov s 5:2 nad Tampo Bay, s čimer je njegovo moštvo prekinilo niz dveh zaporednih porazov in zadržalo tretje mesto na razpredelnici vzhodne konference.

»Ključno je, da smo zmagali. V novi sredini se dobro počutim, zato mi je bilo tudi toliko lažje igrati,« se je smejalo branilskemu »fosilu« Streitu. Dvakrat je v drugi tretjini v svojem jubilejnem 700. nastopu v NHL zadel tudi prekaljeni Rus Jevgenij Maljkin. Na drugi strani je odlično formo potrdil njegov 23-letni rojak Nikita Kučerov, ki je v začetku zadnje tretjine izenačil na 2:2 s svojim že sedmim zadetkom v zadnjih petih obračunih, skupno je v sezoni prispeval že 56 točk za 28 golov in 34 podaj, s čimer je deseti najučinkovitejši igralec lige. Vse to pa Tampi prav nič ne pomaga v bitki za izločilne boje, saj na dvanajstem mestu vzhodne konference za osmim zaostaja že pet točk.

IZIDI LIGE NHL

Pittsburgh Penguins : Tampa Bay 5:2
Carolina Hurricanes : Arizona Coyotes 2:4
Winnipeg Jets : St. Louis Blues 3:0
Chicago Balckhawks : New York Islanders 2:1 - po kazenskih strelih
Calgary Flames : Detroit Red Wings 3:2 - v podaljšku
Anaheim Ducks : Toronto Maple Leafs 5:2