NHL: Newyorčani z dvema goloma v podaljšku premagali Pittsburgh

New York Rangers so v 2. krogu končnice po podaljšku premagali Pittsburgh s 3:2, Chicago je bil boljši od Minnesote s 5:2.

Objavljeno
03. maj 2014 08.36
Posodobljeno
03. maj 2014 09.06
NHL/
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Pittsburgh - Hokejisti Pittsburgha so na svoji prvi tekmi drugega kroga končnice po podaljšku izgubili proti moštvu New York Rangers z 2:3 (vrhunci v spodnjem videu).

Gostje iz New Yorka so si v prvi tretjini priborili dva gola prednosti, za kar sta poskrbela Benoit Pouliot v 6. in Brad Richards v 18. minuti.

V drugih dvajsetih minutah je imel pobudo Pittsburgh, ki je nasprotnike nastreljal s 15:4 in dosegel tudi dva gola. Najprej je Lee Stempniak v 28. minuti zadel z backhandom, nato pa je James Neal z veliko mero sreče izenačil v 34. minuti - plošček je po njegovem strelu zadel vratarja Henrika Lundqvista, ga preletel in nato končal v mreži.

Brassard in Pouliot zadela v podaljšku

Redni del se je končal z izidom 2:2, zato je bil na vrsti podaljšek, v katerem so gostje zadeli kar dvakrat. Napadalec Derick Brassard je v 64. minuti plošček s pomočjo prečke poslal za hrbet Marca-Andreja Fleuryja, vendar sodniki tega niso opazili in so pokazali, naj se igra nadaljuje, v nadaljevanju akcije pa je zadel še Benoit Pouliot.

Sodniki so si po drugem golu ogledali počasni posnetek zadnjega napada in določili, da zmagoviti gol pripada Brassardu. Druga tekma bo v noči z nedelje na ponedeljek v Pittsburghu.

 

 

Branilci naslova prepričljivo boljši od Minnesote

Chicago Blackhawks so drugi krog končnice začeli s prepričljivo zmago proti Minnesoti s 5:2. Za uspeh branilcev naslova so imeli največ zaslug Patrick Kane in Bryan Bickell z dvema goloma ter Marian Hossa z golom in dvema podajama.

 

 

NHL, drugi krog končnice

Zahod

Chicago Blackhawks - Minnesota Wild 5:2 /1:0/

Vzhod

Pittsburgh Penguins - New York Rangers 2:3 (po podaljšku) /0:1/