NHL: Brodeur ostaja v New Jerseyju

Martin Brodeur, vratar moštva lige NHL New Jersey Devils, je podpisal novo dvoletno pogodbo.

tor, 03.07.2012, 08:48; spremenjen: 10:29

Newark - Iz moštva New Jersey Devils, ki so v letošnjem finalu lige NHL morali priznati premoč Los Angelesu, so sporočili, da bo za njih še naprej nastopal izkušeni Martin Brodeur.

40-letni vratar, ki je svojo celotno kariero preživel pri Devilsih - izbrali so ga na naboru leta 1990 - in z njimi osvojil tri Stanleyjeve pokale, je podpisal novo, dvoletno pogodbo, vredno približno devet milijonov dolarjev. »S klubom smo bili ves čas v stikih. Odnosi so bili vedno zelo dobri, imel sem sicer tudi nekaj ponudb drugih klubov, a je na koncu pretehtala ponudba mojega New Jerseyja,« je dejal Brodeur.

Poleg Kanadčana je svojo pogodbo podaljšal tudi drugi vratar Johan Hedberg, v moštvu letošnjih finalistov lige pa si prizadevajo obdržati tudi 27-letnega kapetana Zacha Pariseja, ki mu je ob koncu sezone potekla pogodba, vendar se Američan še ni odločil, kje bo nadaljeval kariero (v spodnjem videu).

Price še naprej v Montrealu, Staal v Pittsburgh

Vrata moštva Montreal Canadiens bo še naprej branil Carey Price, ki je sklenil novo šestletno pogodbo, vredno 39 milijonov dolarjev. Price je že peti vratar, ki je sklenil nove pogodbe z dosedanjimi delodajalci, poleg Brodeurja bodo v svojih ekipah ostali še Cory Schneider (Vancouver), Tuukka Rask (Boston) in Jonathan Quick (Los Angeles), ki bo za aktualne prvake nastopal še vsaj deset sezon.

Doslej največjo pogodbo pred novo sezono NHL sta sklenila Carolina Hurricanes in Jordan Staal. Dosedanji član Pittsburgha se bo za deset let preselil h Carolini, kjer že igra njegov starejši brat Eric. Mlajši Staal bo za deset let zvestobe novemu klubu bogatejši za 60 milijonov dolarjev

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se