NHL: Calgary spet neustavljiv na domačem ledu

V severnoameriški hokejski ligi je hud poraz doživel Anaheim, s kar 7:2 ga je premagal Calgary.

Objavljeno
13. marec 2014 07.12
Posodobljeno
13. marec 2014 07.12
HKO-HKN-SPO-ANAHEIM-DUCKS-V-CALGARY-FLAMES
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Calgary − V severnoameriški hokejski ligi je znova blestela ekipa Calgary Flames, ki je sicer na predzadnjem mestu zahodnega dela, a v zadnjem času niza odlične predstave. Tokrat je s kar 7:2 premagala Anaheim, ki je drugi v tem delu.

Calgary zlasti blesti doma, dobil je sedem od zadnjih desetih tekem v Scotiabank Saddledomeju. V prvi tretjini je zadel trikrat iz prvih petih strelov in v 12. minuti, ko je ob prednosti v številu igralcev zadel Mike Cammalleri, je bilo že 3:0 za domače. Tekma je bila tako rekoč odločena že po minuti in 31 sekundah druge tretjine, ko je drugi zaporedni zadetek dosegel Mikael Backlund za vodstvo s 5:0. Backlund je bil s tremi točkami in podajo pri tretjem golu domačih najboljši igralec dvoboja.

V derbiju na zahodnem delu je tretjeuvrščena ekipa Colorado Avalanche premagala Chicago Blackhawks s 3:2 in tekmece potisnila na peto mesto. Igralci Boston Bruins, ki so drugi na vzhodnem delu, so v gosteh s 4:1 odpravili Montreal Canadiens.

V četrti tekmi večera je moštvo Winnipeg Jets doma z 2:3 po kazenskih strelih izgubilo s Vancouver Canucks. Srečanje je odločil Chris Higgins v tretji seriji kazenskih strelov, Alexandre Burrows pa je pred tem dosegel oba gola gostov v rednem delu tekme, ki so jo gostje končali brez Ryana Keslerja. Prvi strelec ekipe zaradi poškodbe kolena na zadnjih štirih gostovanjih ne bo mogel igrati.

NHL:

Montreal Canadiens - Boston Bruins 1:4

Winnipeg Jets - Vancouver Canucks 2:3 (po kazenskih strelih)

Colorado Avalanche - Chicago Blackhawks 3:2

Calgary Flames - Anaheim Ducks 7:2