NHL: Capitalsi petič zapored neuspešni v Los Angelesu

Los Angeles Kings so pred domačimi gledalci premagali Washington s 3:1, Anže Kopitar je prispeval podajo.

Objavljeno
15. februar 2015 08.09
SPO-HKO-HKN-WASHINGTON-CAPITALS-V-LOS-ANGELES-KINGS
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Los Angeles - Hokejisti Los Angelesa so v noči s sobote na nedeljo gostili Washington in ga premagali s 3:1 (vrhunci v spodnjem videu).

Kralji so v zadnjem času ujeli pravo formo, današnja zmaga je bila četrta zaporedna, kar je njihov nadaljši zmagoviti niz po lanskem oktobru, ko so nanizali šest zaporednih zmag.

Slovenski reprezentant Anže Kopitar je igral slabih 21 minut in prispeval podajo za drugi gol Kraljev, ki je proti Washingtonu dobil zadnjih pet domačih tekem - Capitalsi so v Los Angelesu nazadnje zmagali 14. decembra leta 2005.

Gostitelji so prvi gol dosegli v 30. minuti, ko je Jeff Carter z desne strani podal Tylerju Toffoliju, njegov strel je vratar Braden Holtby še ustavil, pri ploščku pa je bil prvi Dwight King in je dosegel svoj deseti gol v sezoni.

Kralji so svoje vodstvo podvojili v 17. sekundi zadnje tretjine. Anže Kopitar je z globinsko podajo zaposlil Mariana Gaborika, ta je zadrsal v protinapad in nesebično podal Treworju Lewisu, ki je zaobšel vratarja in plošček poslal v mrežo.

Goste je v igro vrnil Aleksander Ovečkin v 42. minuti, njihove upa pa je dokončno razblinil Jarret Stoll, ki je v 48. minuti zadel za končnih 3:1.

Los Angeles je vknjižil 15. zmago sezone in ima 62 točk, le tri manj od Calgaryja, ki v borbi za wild card v zahodni konferenci drži drugo mesto.

 

Izidi lige NHL

Los Angeles Kings - Washington Capitals 3:1

(Anže Kopitar podaja in strel na gol v 20:53 za Los Angeles)

Calgary Flames - Vancouver Canucks 3:2

Ottawa Senators - Edmonton Oilers 7:2

Montreal Canadiens - Toronto Maple Leafs 2:1 (po kazenskih strelih)

Detroit Red Wings - Winnipeg Jets 4:5 (po kazenskih strelih)

New York Islanders - Columbus Blue Jackets 6:3

Nashville Predators - New Jersey Devils 3:1

Arizona Coyotes - New York Rangers 1:5

Minnesota Wild - Carolina Hurricanes 6:3

Colorado Avalanche - Dallas Stars 4:1