NHL: Chicago po odlični predstavi Crawforda visoko premagal Detroit

Branilci naslova iz Chicaga so bili s 4:1 boljši od Detroita, domači vratar Corey Crawford je ustavil 33 strelov.

Objavljeno
07. marec 2016 07.07
Posodobljeno
07. marec 2016 07.34
NHL/
M. Ž.
M. Ž.

Chicago - Branilci naslova lige NHL, Chicago Blackhawks, so se uspešno pobrali po petkovem porazu proti Bostonu in na domačem ledu visoko premagali Detroit s 4:1.

Chicago kljub visoki zmagi ni bil prepričljiv. Gostje so sprožili več strelov (34:26) in bili še posebej nevarni v drugi tretjini, ko so domačine nastreljali s 13:3, vendar pa je njihove napade uspešno ustavljal najboljši igralec tekme, vratar Corey Crawford (33 obramb).

Domačini so tekmo začeli sanjsko in povedli po vsega 21 sekundah, ko je z desne strani zadel najučinkovitejši igralec lige Patrick Kane (38+51). V sedmi minuti je njihovo vodstvo podvojil Duncan Keith, pri Detroitu pa so hitro ukrepali in prvega vratarja Petra Mrazeka zamenjali z Jimmyjem Howardom, kar se jim je obrestovalo.

Gostje so izid znižali že v deveti minuti, ko je Crawforda z desne strani premagal Gustav Nyquist, in nato v drugi tretjini povsem zagospodarili na ledu, vendar pa je vseh njihovih 13 strelov ustavil razpoloženi Crawford.

Detroit je bil za to kaznovan z goloma v zadnji tretjini. Chicagu je vodstvo s 3:1 zagotovil Artem Anisimov v 52. minuti, končni izid pa je 68 sekund kasneje postavil Jonathan Toews.

Chicago je s 87 točkami na vrhu centralne divizije, toliko točk ima tudi drugouvrščeni Dallas, na tretjem mestu pa je St. Louis s 85 točkami.

Rezultati lige NHL

Chicago Blackhawks - Detroit Red Wings 4:1

Ottawa Senators - Dallas Stars 1:2

New Jersey Devils - Pittburgh Penguins 1:6

New York Rangers - New York Islanders 4:6

Winnipeg Jets - Edmonton Oilers 1:2

Minnesota Wild - St. Louis Blues 2:4