NHL: Chicago po skoraj 117-minutnem maratonskem dvoboju slavil v Anaheimu

Hokejisti Chicaga so po 3 podaljških premagali Anaheim s 3:2 in v finalu zah. konference izenačili na 1:1. Odločil je Kruger.

Objavljeno
20. maj 2015 08.22
Posodobljeno
20. maj 2015 08.48
SPO-HKO-HKN-CHICAGO-BLACKHAWKS-V-ANAHEIM-DUCKS---GAME-TWO
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Anaheim - Hokejisti Chicaga so na drugi tekmi finala zahodne konference v gosteh premagali Anaheim s 3:2 in serijo izenačili na 1:1.

Chicago in Anaheim sta se za zmago borila več kot 116 minut, saj je bila tekma odločena šele v tretjem podaljšku, ko je zadel Marcus Kruger. Za Chicago je bila to najdaljša tekma v njegovi zgodovini, za Anaheim pa druga najdaljša. Razmerje strelov je bilo 62:56 za Anaheim.

Chicagu je odlično kazalo že na začetku dvoboja. Andrew Shaw je v 3. minuti izkoristil prvi »power-play«, nato pa je bil v sedmi minuti ob številčni premoči uspešen še Marian Hossa.

Gostitelji so izid znižali že v deseti minuti prek Andrewa Cogliana, izenačil pa je Corey Perry v 38. minuti.

Sledilo je dolgo obdobje brez veljavnega gola. Pri Chicagu je sicer v 9. minuti drugega podaljška zadel Andrew Shaw, vendar pa je vratarja Frederika Andersena premagal kar z glavo, zato gol ni obveljal.

Gostov to ni ustavilo in so v 117. minuti le odločili zmagovalca. Takrat je Brent Seabrook sprožil z modre črtre, pred golom pa je odbiti plošček pričakal Marcus Kruger in ga iz neposredne bližine potisnil v mrežo.

Tretja tekma bo v noči na petek v Chicagu.

McLellan prevzel Edmonton

Moštvo Edmonton Oilers je včeraj predstavilo novega trenerja. To je Todd McLellan, ki je na letošnjem svetovnem prvenstvu Kanado popeljal do naslova svetovnega prvaka.

47-letni Kanadčan je bil zadnjih sedem sezon glavni trener San Joseja, s katerim je na 540 tekmah zabeležil 311 zmag, nato pa je letošnjega aprila sporazumno končal sodelovanje s to ekipo.

»Tukaj sem zadovoljen. Ne gre za denar ali kaj podobnega, ampak se tukaj počutim doma. Rojen sem v zahodni Kanadi, žena je iz Edmontona in po vseh letih v Kaliforniji se mi zdi, da že malo pogrešam sneg,« je povedal McLellan, ki je sedmi trener Edmontona v zadnjih osmih sezonah.

Edmonton je v tej sezoni zabeležil le 24 zmag in imel tretji najslabši izkupiček v ligi (62 točk).

NHL, finale zahodne konference

Anaheim Ducks - Chicago Blackhawks 2:3 /1:1/