NHL: Chicago po treh podaljških le še korak od napredovanja

V ligi NHL sta v četrti tekmi končnice za pravi maraton poskrbela Nashville in Chicago, ki je naposled zmagal s 3:2.

Objavljeno
22. april 2015 07.04
Posodobljeno
22. april 2015 07.04
NHL/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

New York - V severnoameriški hokejski ligi sta na četrti tekmi končnice maratonski obračun  odigrala Nashville in Chicago. Slednji je po treh podaljških in golu Brenta Seabrooka zmagal s 3:2, v seriji pa zdaj vodi s 3:1 v zmagah in si že na naslednji tekmi lahko zagotovi napredovanje v 2. krog. V rednem delu so domači dvakrat zaostajali, za izenačenje pa sta poskrbela Antoine Vermette in Brandon Saad. Gola za goste sta dosegla Colin Wilson in James Neal.

Podaljšek sta igrali tudi moštvi Washington Capitals in New York Islanders. Za goste iz prestolnice je zmagoviti gol za 2:1 dosegel Nicklas Backström, ki je med nogama premagal Joela Warda in ukanil vratarja Jaroslava Halaka. »Dosegel sem gol, a zanj nisem najbolj zaslužen. Sam bi ga pripisal Joelu Wardu, brez njegovega posredovanja pred vrati gola ne bi bilo. Imeli smo tudi nekaj sreče, a brez nje je nemogoče zmagovati,« je bil zadovoljen švedski strelec odločilnega gola, ki je imel pri golu srečo, ker se je v obrambi Johnu Tavaresu zlomila palica. Med junaki v dresu Washingtona je bil tudi ruski zvezdnik Aleks Ovečkin, ki je s »teniškim« udarcem dosegel gol v rednem delu, nato pa še podal za gol v podaljšku. Izid v zmagah je zdaj izenačen na 2:2, peta tekma četrtfinala vzhodne konference bo na sporedu v Washingtonu.

Prepričljivo zmago nad Tampo Bay je s 3:0 dosegel Detroit. Prvič je v končnici med vratnicama stal Petr Mrazek in z 22 obrambami tudi ohranil prazno mrežo. Za Rdeča krila so zadeli Pavel Dacjuk, Riley Sheahan in Luke Glendening, Jonathan Ericsson je dodal dve podaji. Detroit v zmagah vodi z 2:1.

Le še zmago je od napredovanja oddaljen Calgary, ki je tokrat s 3:1 premagal Vanvouver, z enakim izidom pa vodi tudi v seriji. Calgary se je v konferenčni polfinale zadnjič uvrstil leta 1989, ko je na koncu tudi postal prvak. »Vedno pravimo, da je četrto tekmo najtežje zmagati, tudi tokrat ne bom trdil drugače. Imel sem neizmerno zaupanje v svoje fante, sami pa so dokazali, zakaj je bilo tako. Zdaj smo blizu velike stvari, a tekmec zahteva previdnost, serije še ni konec,« je po tekmi dejal trener Calgaryja Bob Hartley. Zanimivo je, da sta ekipi vse štiri zadetke dosegli v prvi tretjini, za domače so jih dosegli Johnny Gaudreau, Jiru Hudler in Sam Bennet, za goste pa je ob igralcu več na ledu izenačil Henrik Sedin. Vancouver je tik pred tekmo ostal brez napadalca Alexa Burrowsa, ki se je poškodoval na treningu in moral celo v bolnišnico.

 

NHL, končnica, 1. krog:

Vzhod:

New York Islanders - Washington Capitals 1:2 - podaljšek
(Izid v zmagah je izenačen na 2:2)

Zahod:

Detroit Red Wings - Tampa Bay Ligtning 3:0
(Detroit vodi z 2:1 v zmagah)

Calgary Flames - Vancouver Canucks 3:1
(Calgary vodi s 3:1 v zmagah)

Nashville Predators - Chicago Blackhawks 2:3 - 3 podaljški
(Chicago vodi s 3:1 v zmagah)