NHL: Chicago po zaslugi Toewsa do polnega izkupička v Buffalu

Hokejisti Chicaga so na gostovanju v Buffalu po preobratu zmagali s 4:3, odločil je Jonathan Toews z goloma v zadnjih dveh minutah.

Objavljeno
04. april 2015 08.04
Posodobljeno
04. april 2015 08.21
SPO-HKO-HKN-VANCOUVER-CANUCKS-V-CHICAGO-BLACKHAWKS
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Buffalo - Hokejisti Chicaga so bili ponoči s 4:3 uspešni na gostovanju v Buffalu, junak dvoboja pa je bil njihov kapetan Jonathan Toews, ki je v zadnjih dveh minutah dosegel dva gola.

Chicago je odlično začel tekmo in po zaslugi Duncana Keitha (3. minuta) ter Patricka Sharpa (9.) vodil z dvema goloma prednosti.

Gostitelji se niso predali in so odgovorili tremi zaporednimi goli. Marcus Foligno je v 34. minuti znižal na 1:2, nato je Johan Larsson v 46. minuti izkoristil številčno premoč in poskrbel za izenačenje, preobrat pa je dokončal Foligno v 53. minuti.

A Buffalo je na koncu ostalih praznih rok, saj je Chicagu na pomoč priskočil kapetan Toews. Ta je v 59. minuti iz neposredne bližine poravnal izid, le 47 sekund kasneje pa je izkoristil podajo Brandona Saada in postavil končni izid.

Na preostalih tekmah je New Jersey po kazenskih strelih premagal Montreal s 3:2, St. Louis je po zaslugi trikratnega strelca Jadena Schwartza slavil proti Dallasu s 7:5, Colorado je bil s 4:2 boljši od Anaheima, San Jose pa je s 3:1 premagal Arizono.

 

Rezultati lige NHL

Buffalo Sabres - Chicago Blackhawks 3:4

New Jersey Devils - Montreal Canadiens 3:2 (po kazenskih strelih)

Dallas Stars - St. Louis Blues 5:7

Anaheim Ducks - Colorado Avalanche 2:4

San Jose Sharks - Arizona Coyotes 3:1