NHL: Chicago šestič zapovrstjo (VIDEO)

Med strelce se je ob zmagi s 3:1 nad Buffalom prvič doslej vpisal tudi 22-letni center Phillip Danault.

Objavljeno
09. januar 2016 08.39
J. P.
J. P.

Chicago - Branilci šampionske lovorike v ligi NHL, hokejisti Chicaga, so v zadnjem obdobju podobno prepričljivi kot v končnici minule sezone, saj so sinoči vpisali že šesto zaporedno zmago, tokrat so s 3:1 na kolena spravili zasedbo Buffala, s čimer so se utrdili na drugem mestu zahodne konference, dve točki pred Los Angelesom Anžeta Kopitarja.

Da je bil tokratni njihov uspeh več kot zaslužen, pritrjuje tudi razmerje sproženih strelov v okvir vrat - kar 45:29. Buffalo je zabeležil že šesti poraz zapovrstjo, drugega proti istemu nasprotniku v zadnjih treh tednih - sredi decembra je namreč na domači ploskvi izgubil, toda šele po izvajanju kazenskih strelov (2:3). Takrat je bil glavni junak Patrick Kane, ki pa se tokrat, kljub kar devetim poskusom, ni vpisal med strelce.

Za uvodno navdušenje domačih navijačev je minuto in pol pred prvim odhodom na odmor poskrbel švedski branilec Niklas Hjalmarsson s svojim drugim zadetkom v sezoni in jubilejnim dvajsetim v NHL. Vse do sredine zadnje tretjine se rezultat ni spremenil, tedaj pa je z golom za izenačenje - svojim že 17. v sezoni - za razburljivo končnico poskrbel Buffalov center Ryan O'Reilly.

Vendar pa so se gostje lahko veselili le tri minute in pol. Hitro je namreč odgovoril 22-letni novinec med elito Phillip Danault, ki je v svojem desetem nastopu v sezoni (prva dva meseca je bil zaradi poškodbe izven pogona) sploh prvič v ligi matiral tekmečevega čuvaja mreže. Zmago Chicaga je minuto in pol pred koncem, ko med vratnicami Sabelj ni bilo več Chada Johnsona, poskrbel Jonathan Toews.

IZIDI LIGE NHL

Carolina Hurricanes : Columbus Blue Jackets 4:1
New Jersey Devils : Boston Bruins 1:4
Chicago Blackhawks : Buffalo Sabres 3:1
Colorado Avalanche : Nashville Predators 5:3
Edmonton Oilers : Tampa Bay Lightning 2:3
Anaheim Ducks : St. Louis Blues 4:3 - po kazenskih strelih