NHL: Chicago v podaljšku do sedme zaporedne zmage

Vse tri sinočnje tekme v ligi NHL so se končale po podaljšku oz. s kazenskimi streli.

Objavljeno
10. november 2016 09.05
HKN-CHICAGO-BLACKHAWKS-V-ST-LOUIS-BLUES
Š. Ro.
Š. Ro.

St. Louis - V ligi NHL so sinoči hokejisti moštva Chicago Blackhawks zapisali sedmo zaporedno zmago. Z 2:1 so po podaljšku premagali St. Louis Blues. Odločilni gol je po 25 sekundah dodatnega dela zabil Artemi Panarin.

Chicago je podaljšek začel z igralcem več, le sekundo za tem, ko se je na led lahko vrnil kaznovalni Alex Pietrangelopa je že padel gol. V rednem delu so prvi zadeli gostje, Marian Hossa je svoj sedmi gol v tej sezoni zabil na začetku druge tretjine, potem vratar Jake Allen odbil poskusi Gustava Forslinga. Blues so izenačili šele dve minuti pred koncem tekme, podaljšek je izsilil Alex Pietrangelo.

V moštvu Chicaga se je v drugi tretjini poškodoval vodilni strelec lige Artem Anisimov in se ni več vrnil na led.

Po podaljšku so zmagali tudi hokejisti moštva Columbus Blue Jacket, s 3:2 so premagali Anaheim Ducks. Svoj prvi zmagoviti je dosegel novinec Zach Werenski, po minuti in 21 sekundah dodatnega dela. Za zmagovalce je Brandon Saad prispeval gol in podajo, med strelce se je vpisal tudi Boone Jenner, vratar Sergej Bobrovski pa je vpisal 30 obramb. Za Račke sta zadela Rikard Rakell in Nick Ritchie, John Gibson pa je zbral 15 obramb.

Buffalo in Ottawa pa sta se razšla po kazenskih strelih. Bobby Ryan in Kyle Turris sta Senatorjem prinesla zmago z 2:1. Nicholas Baptiste je zadel v rednem delu za Ottawo, za Buffalo pa Ryan Dzingel.

NHL:

Buffalo Sabres - Ottawa Senators 1:2 (po kazenskih strelih)

St. Louis Blues - Chicago Blackhawks 1:2 (po podaljšku)

Columbus Blue Jackets - Anaheim Ducks 3:2 (po podaljšku)