NHL: Colorado melje naprej in premika mejnike

Hokejisti Colorada so vpisali deveto zmago v 10 obračunih nove sezone NHL, s čimer so izenačili rekorden dosežek Quebeca.

Objavljeno
26. oktober 2013 15.12
NHL/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Denver - Hokejisti moštva Colorado Avalanche so vpisali novo zmago v NHL, s 4:2 so odpravili Carolino Hurricanes (najzaslužnejši za uspeh je bil Matt Duchene z dvema goloma in podajo) in se z 18 točkami prebili na čelo lige. Še več: s svojim dosežkom premikajo mejnike, izenačili so namreč najboljši začetek sezone v zgodovini franšize - tudi Quebec Nordiques je ob štartu v sezono 1994/95 zmagal na devetih od prvih desetih tekem.

Moštvo Colorada v zadnjih letih res ni bilo med bolj izpostavljenimi onkraj luže, saj se v zadnjih treh poskusih sploh ni prebilo v končnico - še več, nazadnje je imelo celo drugi najslabši izkupiček v ligi. »Obetaven začetek, res je. Toda, če pogledamo, kaj se dogaja za našim hrbtom, vidimo, da so zasledovalci zelo blizu in izenačeni. Ni torej časa za počitek, vsak tekmovalni večer bo treba garati, zaključek sezone je še zelo daleč,« je ostal na realnih tleh trener Colorada Patrick Roy.

Drugi izidi - Columbus Blue Jackets : Toronto Maple Leafs 5:2, Pittsburgh Penguins : New York Islanders 3:4, Ottawa Senators : Anaheim Ducks 1:2, Florida Panthers : Buffalo Sabres 1:3, St. Louis Blues : Vancouver Canucks 2:3 (podaljšek), Colorado Avalanche : Carolina Hurricanes 4:2.