NHL: Colorado za čisto desetko (VIDEO)

Za že deseto zaporedno zmago so hokejisti Colorada na gostovanju s 4:2 odpravili Toronto.

Objavljeno
23. januar 2018 10.25
J. P.
J. P.

Toronto - Niz zmag hokejistov Colorada v ligi NHL zdaj traja že okroglih deset dvobojev, nazadnje so morali na kolena lanskega 28. decembra v domačem obračunu s Kojoti iz Arizone (1:3). Sinoči so bili prepričljivi tudi na gostovanju pred 18.979 gledalci v dvorani Air Canada Centre, na katerem so s 4:2 odpravili zasedbo Toronta.

Moštvi sta si nasproti stali drugič v manj kot mesecu dni, tudi prejšnjič je bil razplet enak, le da je tedaj zmagovalca odločil šele podaljšek. Sinoči sprva po takšnem razpletu ni dišalo, saj so gostitelji po polovici tekme še vodili z 2:1, na zadnji odmor sta ekipi odšli poravnani, v tretjem delu pa so igralci Colorada tehtnico le nagnili na svojo stran, čeprav so bili manj pri strelu.

Njihov zmagovalni niz je zdaj najdaljši po začetku leta 1999, ko so med 10. januarjem in 7. februarjem ostali neporaženi v kar dvanajstih zaporednih obračunih. »To je bila ena tistih tekem, ob katerih pogledaš na koledar in si rečeš, da moraš zmagati,« je pojasnil vratar Jonathan Bernier, ki je med letoma 2013 in 2016 stal tudi med vratnicami Toronta.

IZIDI LIGE NHL

New Jersey Devils : Detroit Red Wings 0:3
Toronto Maple Leafs : Colorado Avalanche 2:4
Minnesota Wild : Ottawa Senators 3:1
Chicago Blackhawks : Tampa Bay Lightning 0:2
Arizona Coyotes : New York Islanders 3:2 - v podaljšku
Calgary Flames : Buffalo Sabres 1:2 - v podaljšku