NHL: Dacjuk sklatil dallaške Zvezde

V ligi NHL so hokejisti Detroita po podaljšku v gosteh premagali Dallas z 2:3. Zmagoviti gol je zabil Pavel Dacjuk.

Objavljeno
01. marec 2016 08.48
Š. Ro.
Š. Ro.

Dallas - V severnoameriški hokejski ligi je Dallasa na domačem ledu gostil Detroit in izgubil v podaljšku. Rdeča krila so zmagala s 3:2, potem ko je v tretji minuti dodatnega dela zadel Rus Pavel Dacjuk. Izkoristil je igralca več na ledu, potem ko je moral na kazensko klop Mattias Janmark.

Za Dacjuka je bil to 13. gol v sezoni. »On je res izjemen igralec. Ni mi mar, koliko je star, je eden najboljših v ligi tudi danes. Neverjetno tekmovalen je, vedno nekako pride do ploščka, je kompleten igralec,« je o njem dejal trener Jeff Blashill. Redni del se je končal z izidom 2:2, oba gola za Detroit je dosegel Andreas Athanasiou, blestel pa je tudi vratar Jimmy Howard z 39 obrambami.

Dallas je podaljšek izsilil minuto in pol pred koncem, ko je na 800. tekmi v NHL zadel Vernon Fiddler, Colton Sceviour je bil strelec prvega gola. Zvezde so izgubile tretjič zapored, četrtič doma in zapravile priložnost, da se znova zavihtijo na prvo mesto v zahodni konferenci severnoameriške lige NHL.

Najvišjo zmago so dosegli hokejisti iz Pittsburgha, ki so po hat-tricku Šveda Patrica Hornqvista Arizono premagali s 6:0. New York Rangers so doma ugnali Columbus z 2:1, medtem ko je bila Philadelphia boljša od Calgaryja s 5:3. Tampa Bay je v gosteh premagala Toronto z 2:1.

Anže Kopitar bo s Kralji iz Los Angelesa naslednjo tekmo odigral v noči na petek, v Staples centru bo gostoval Montreal.

NHL:

New York Rangers - Columbus Blue Jackets 2:1

Philadelphia Flyers - Calgary Flames 5:3

Pittsburgh Penguins - Arizona Coyotes 6:0

Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning 1:2

Dallas Stars - Detroit Red Wings 2:3 - podaljšek

San Jose Sharks - Montreal Canadiens 6:2