NHL: Detroit ni uslišal Kopitarjeve želje, Kralje čakajo Morski psi

V polfinale zahodne konference NHL so napredovali tudi hokejisti Detroita, ki so s 4:3 v zmagah ugnali Anaheim.

Objavljeno
13. maj 2013 10.07
NHL/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
Anaheim - V končnici severnoameriške hokejske lige si je nastop v polfinalu zahodne konference zagotovilo tudi moštvo iz Detroita. Rdeča krila na sedmi tekmi z Anaheimom zmagala s 3:2, v 2. krog pa napredovala s 4:3 v zmagah. 

Pri Detroitu sta Henrik Zetterberg in Valtteri Filppula prispevala po gol in podajo. Med strelce za Detroit se je vpisal še Justin Abdelkader, vratar Jimmy Howard pa je ubranil 31 strelov račkov. Detroit se bo v polfinalu meril z najboljšo ekipo rednega dela, Chicagom.

»Odlično smo opravili delo, začeli smo silovito, nato pa smo vzdržali do konca. Že velikokrat smo se znašli v podobnem položaju, zato smo vedeli, kako pripeljati takšno tekmo do konca,« je bil zadovoljen Zetterberg.

Razplet ni najbolj razveselil slovenskega hokejista v NHL Anžeta Kopitarja, ki je priznal, da bi si 2. krogu za nasprotnika želel Anaheim, sicer drugouvrščeno moštvo rednega dela. Njegovo moštvo iz Los Angelesa se bo tako v polfinalu pomerilo s San Josejem.

Odigrani sta bili še dve tekmi, po katerih pa še nista znana potnika v naslednji krog končnice. Hokejisti Bostonaniso izkoristili zaključnega ploščka, potem ko so v gosteh izgubili proti Torontu z 1:2. James Reimer je ustavil 29 strelov, gola za zmago sta dosegla Dion Phaneuf in Phil Kessel- Milan Lucic je v zadnji minuti srečanja zmanjšal zaostanek Bostona. Izid v zmagah je tako poravnan na 3:3, o potniku v konferenčni polfinale pa bo odločala sedma tekma.

Enak scenarij se je odvil tudi na tekmi med New York Rangers in Washingtonom, ki sta prav tako izenačena na 3:3. Ekipa Rangers je z domačo zmago 1:0 izsilila sedmo tekmo. Henrik Lundqvist je v končnici sedmič v karieri ohranil prazno mrežo, ob tem pa zbral 27 obramb in bil nerešeljiva uganka za Alexa Ovečkina in druščino. Zmagoviti gol je v drugi tretjini dosegel Derick Brassard.

NHL, končnica, 1. krog:

Vzhod:

New York Rangers - Washington Capitals 1:0
(moštvi sta izenačeni na 3:3 v zmagah)

Toronto Maple Leafs - Boston Bruins 2:1
(moštvi sta izenačeni na 3:3 v zmagah)

Zahod:

Anaheim Ducks - Detroit Red Wings 2:3
(Detroit je napredoval v 2. krog z izidom 4:3 v zmagah)