NHL: Detroit slavil na domačem ledu

Detroit Red Wingsi so na domačem ledu s 3:1 premagali Chicago in v konferenčnem polfinalu povedli z 2:1.

Objavljeno
21. maj 2013 10.03
HKN-SPO-74756222
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Detroit - V severnoameriški ligi NHL je bila v noči s ponedeljka na torek na sporedu tekma konferenčnega polfinala zahodne konference med Detroitom in Chicagom, ki je na gostovanju klonil z 1:3 (vrhunci v spodnjem videu).

Detroit je s to zmago v seriji povedel z 2:1 in bo gostil tudi četrto tekmo, ki bo v noči s četrtka na petek po slovenskem času.

Pri domačih so zadeli Gustav Nyquist, Drew Miller in Pavel Dacjuk, vratar Jimmy Howard pa je ubranil 39 strelov na svoja vrata. Edini gol Chicaga je dosegel Patrick Kane.

Detroit v razmaku 31 sekund do odločilne prednosti

Moštvi v prvi tretjini nista dosegli gola, nato pa so si hokejisti Detroita v drugih dvajsetih minutah priborili odločilno prednost. Najprej je v 28. minuti po samostojnem prodoru zadel Gustav Nyquist, po le 31 sekundah nadaljevanja pa je Drew Miller povišal na 2:0.

Michal Rozsival je takrat priboril plošček v napadalni tretjini in podal Coryju Emmertonu. Ta je dvakrat neuspešno streljal proti golu Coreyja Crawforda, odbiti plošček pa je v mrežo poslal Miller.

Chicago je izid znižal v 45. minuti. Akcija se je začela z grobim naletom Niklasa Hjalmarssona na Johan Franzena, ki so ga sodniki spregledali, v nadaljevanju pa je Duncan Keith z globinsko podajo zaposlil Patricka Kanea, ki je zadel za 1:2.

Gostje so le minuto kasneje izenačili na 2:2, vendar so sodniki razveljavili gol Viktorja Stalberga, ki naj bi nepravilno oviral vratarja Howarda. Detroit je to znal izkoristiti in je v 47. minuti odločil zmagovalca, ko je Pavel Dacjuk z izjemnim strelom zadel za končnih 3:1.

»V rednem delu sezone smo s Chicagom igrali kar nekaj tekem s tesnim izidom, vendar so večino teh dobili nasprotniki. Občutek imam, da se lahko enakovredno kosamo z njimi. Zavedamo se, da so izjemno moštvo in moramo spoštovati njihove sposobnosti, vendar iz tekme v tekmo igramo bolje,« je pred nadaljevanjem serije optimističen napadalec Detroita Patrick Eaves.

Konferenčni polfinale

Zahod

Detroit Red Wings (7) - Chicago Blackhawks (1) 3:1

(Detroit vodi z 2:1 v zmagah)