NHL: Dubnyk poskrbel, da so Kralji Minnesoto zapustili praznih rok (VIDEO)

Los Angeles Kings so na gostovanju v Minnesoti izgubili z 1:2, pri domačih je blestel vratar Devan Dubnyk z 38 obrambami.

Objavljeno
23. marec 2016 08.32
HKO-HKN-SPO-LOS-ANGELES-KINGS-V-FLORIDA-PANTHERS
M. Ž.
M. Ž.

Minnesota - Hokejisti Los Angelesa so ponoči gostovali v Minnesoti in doživeli še drugi poraz v dveh dneh (1:2), Anže Kopitar ni vpisal novih točk.

Kralje je po včerajšnjem dvoboju z Nashvillom čakala Minnesota, ki se krčevito bori za končnico. Los Angeles je nasprotnike nastreljal s kar 39:18, vendar pa je bil v domačih vratih razpoloženi Devan Dubnyk, ki je ustavil 38 strelov in svoji ekipi pomagal do drugega Wild card mesta v zahodni konferenci.

Los Angeles si je že po 94 sekundah priboril prvi »power-play«, ki pa ga ni izkoristil. To se mu je maščevalo, saj je prav kaznovani Erik Haula le dvanajst sekund po prestani kazni premagal Jonathana Quicka za vodstvo z 1:0.

Minnesota je svoje vodstvo podvojila v 24. minuti, ko je ob številčni premoči zadel Mikko Koivu. Kralji so odgovorili v 32. minuti prek Tylerja Toffolija in bili vse do konca tekme v igri za vsaj točko, vendar je Dubnyk zaklenil svoja vrata in zmaga je ostala doma.

Los Angeles kljub porazu ostaja na vrhu pacifiške divizije (93 točk), drugi je Anaheim, ki ima s tekmo manj 89 točk, tretji je San Jose (88).

Washington potrdil prvo mesto na Vzhodu

Najboljša ekipa lige Washington Capitals je na gostovanju v Ottawi zmagala s 4:2 in si s tem zagotovila prvo mesto tako v metropolitantski diviziji kot tudi v vzhodni konferenci.

Za Washington so zadeli Mike Richards, Alex Ovečkin, Nicklas Bäckström in T.J. Oshie, za Ottawo pa Chris Wideman in Mika Zibanejad.

Capitals so na 72 tekmah vknjižili 109 točk in imajo kar 19 točk več od prvega zasledovalca na Vzhodu, New York Rangers (90), tretja pa je Tampa (89).

Rezultati lige NHL

Minnesota Wild - Los Angeles Kings 2:1

(Anže Kopitar en strel v okvir gola za Los Angeles)

Carolina Hurricanes - Buffalo Sabres 2:3

Montreal Canadiens - Anaheim Ducks 4:3

Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings 6:2

Arizona Coyotes - Edmonton Oilers 4:2

Columbus Blue Jackets - Philadelphia Flyers 3:2 (po kazenskih strelih)

Ottawa Senators - Washington Capitals 2:4

Winnipeg Jets - Vancouver Canucks 2:0

Chicago Blackhawks - Dallas Stars 2:6

San Jose Sharks - St. Louis Blues 0:1