NHL: dve Kopitarjevi podaji sta bili premalo za Kralje (VIDEO)

Hokejisti Los Angelesa so morali pred domačimi navijači premoč priznati Anaheimu, ki je bil boljši s 4:2.

Objavljeno
05. februar 2016 08.14
J. P.
J. P.

Los Angeles - Hokejisti moštva Los Angeles Kings v zadnjem obdboju precej nihajo v igri in nastopajo po sistemu toplo-hladno, saj so v 14 dvobojih vpisali po sedem zmag in porazov. Sinoči so morali tako na kolena pred domačimi navijači v Staples Centru, kjer jih je s 4:2 odpravil Anaheim, ki je vendarle ujel pravo formo in vpisal že peto zaporedno zmago oziroma sedmo v zadnjih osmih dvobojih, edini poraz (2:3) so mu sredi januarja v prejšnjem medsebojnem obračunu prizadejali ravno Kralji. Ti imajo še vedno boljše izhodišče kot Rački (ki zasedajo osmo mesto na razpredelnici zahodne konference), saj so trenutno četrti s kar sedmimi točkami naskoka pred prvim izzivalcem San Josejem.

Za Los Angeles je bilo hitro jasno, da tokrat iz te moke ne bo kruha. Gostitelji so že na prvi odmor odnesli dva gola naskoka po zaslugi Ryana Getzlafa in Davida Perrona, prednost pa je še oplemenitil Ryan Garbutt v 23. minuti. Trenerju gostov Darrylu Sutterrju ni preostalo drugega, kot da je nerazpoloženega čuvaja mreže Jonathana Quicka zamenjal s Švedom Jhonasom Enrothom, ki se doslej v sezoni ni naigral, saj je zbral šele devet nastopov, tokrat pa je pokazal precej boljši obraz kot standardni začetni Američan.

Že minuto in pol pozneje je znižal Tyler Toffoli, ki je izkoristil številčno premoč na ledu in srečno ukanil sicer zelo zanesljivega Johna Gibsona, med podajalci se je znašel tudi hrušiški as Anže Kopitar. Toda vse upe Kraljev po preobratu je Anaheim zatrl, ko se je tekma ravno pregibala v drugo polovico in ko je imel moža več na ledeni ploskvi, tedaj je rojaka med vratnicami Los Angelesa matiral 22-letni Šved Hampus Lindholm. Ko je bil zmagovalec že davno odločen, je poraz 24 sekund pred zadnjim piskom sirene ublažil Alec Martinez. Še drugič se je med podajalci znašel tudi Kopitar, ki mu je sicer Sutter naklonil nekoliko manjšo minutažo kot običajno, 15 minut in pol, v tem času pa ni niti enkrat sprožil v okvir tekmečevih vrat. Zdaj poražence šele v noči na sredo čaka gostovanje v Bostonu.

IZIDI LIGE NHL

Los Angeles Kings : Anaheim Ducks 2:4 (Anže Kopitar 0+2 v 16 minutah)
Buffalo Sabres : Boston Bruins 2:3 - po kazenskih strelih
New York Rangers : Minnesota Wild 4:2
Florida Panthers : Detroit Red Wings 6:3
Ottawa Senators : Edmonton Oilers 2:7
Toronto Maple Leafs : New Jersey Devils 3:2 - po kazenskih strelih
Washington Capitals : New York Islanders 3:2
Nashville Predators : Philadelphia Flyers 3:6
St. Louis Blues : San Jose Sharks 1:3
Arizona Coyotes : Chicago Blackhawks 4:5 - v podaljšku
Colorado Avalanche : Dallas Stars 3:4 - v podaljšku
Vancouver Canucks : Columbus Blue Jackets 1:2 - po kazenskih strelih