NHL: dvoboj Slovencev Muršaku

V severnoameriški ligi NHL sta se pomerila Detroit in Los Angeles, zmago je vknjižil prvi (4:3).

Objavljeno
10. marec 2012 08.51
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Detroit - V noči s petka na soboto sta se v Detroitu pomerila domače moštvo Jana Muršaka in gostje iz Los Angelesa, za katere nastopa Anže Kopitar.

Boljši začetek je uspel drugemu (0+1), saj je bil v 8. minuti podajalec pri zadetku Jeffa Carterja in poskrbel za zgodnje vodstvo svojega moštva. Hokejisti Los Angelesa so bili v prednosti tudi po koncu prve tretjine, potem ko sta po enkrat zadela Henrik Zetterberg pri domačih in Justin Williams pri gostih (1:2).

V nadaljevanju so se igralci Detroita prebudil in čeprav so imeli na celotni tekmi le 15 strelov na vrata Jonathana Quicka, so dosegli kar štiri zadetke in se veselili tesne zmage (4:3). Za to sta bila najzaslužnejša Valtteri Filppula (1+2) in Henrik Zetterberg (2+1) s po tremi točkami, medtem ko Jan Muršak v dobrih šestih minutah ni dosegel nobene.

Po sinočnjem porazu ima Los Angeles Kings še vedno 74 točk (10.), le eno več ima San Jose na osmem mestu, Detroit je četrti (91).

Pittsburgh osmič zapored

Z odličnimi predstavami nadaljujejo hokejisti Pittsburgha, ki so sinoči po kazenskih strelih premagali Florido (2:1) in slavili osmič zapored. Domačim je ustrezal rezultat drugega srečanja, na katerem so New York Rangers izgubili proti Chicagu (3:4), s čimer se je Pittsburgh vodilnemu New Yorku (91) približal le na štiri točke zaostanka.

Izidi:

Pittsburgh Penguins - Florida Panthers 2:1 kazenski streli

Detroit Red Wings - Los Angeles Kings 4:3 (Jan Muršak je igral 6:24 minut za Detroit; Anže Kopitar ena podaja v 20:25 minutah za Los Angeles)

Chicago Blackhawks - New York Rangers 4:3

Calgary Flames - Winnipeg Jet 5:3