NHL: Edmonton s šesto zmago potrdil primat na zahodu

Edmonton Oilers so na domačem ledu s 4:1 odpravili Washington in dosegli že šesto zmago sezone.

Objavljeno
27. oktober 2016 10.02
NHL/
M. Ž.
M. Ž.

Edmonton - Hokejisti Edmontona so na domači tekmi z Washingtonom potrdili odlično formo na začetku sezone in zmagali s 4:1.

Edmonton je s tem na sedmi tekmi dosegel že šesto zmago in se utrdil na prvem mestu zahodne konference (12), kjer so njegovi najbližji zasledovalci Minnesota, St. Louis in Vancouver (vsi po 9).

Kanadsko moštvo je proti Washingtonu zabeležilo manj strelov (29:35), vendar pa je imelo v svojih vrstah razpoloženega vratarja Cama Talbota (34 obramb).

Gostitelji so povedli v 28. minuti z golom Benoita Pouliota. Njegov soigralec Ryan Nugent-Hopkins je začel akcijo in po desni strani krenil v protinapad, nato zadrsal v sredino in sprožil, plošček pa se je od Pouliota odbil za hrbet Bradena Holtbyja.

Benoit Pouliot je v 38. minuti povišal na 2:0, ko se je dobro znašel za gostujočim golom in plošček poslal v Holtbyjev hrbet, plošček pa se je nato odbil v mrežo.

Gostom je nekaj upanja vlil Alexander Ovečkin z golom v 41. minuti, a to je bilo zaman. Edmonton je odgovoril z goloma Patricka Maroona (42.) in Milana Lucica (50.) za končnih 4:1.

»Čaka nas še veliko dela, vendar pa nam je uspel odličen začetek sezone. Zadnja leta smo slabo začeli in težko se je kasneje približati ostalim konkurentom. Zdaj moramo le nadaljevati v podobnem ritmu,« je povedal dvakratni strelec Pouliot.

Rezultati lige NHL

Edmonton Oilers - Washington Capitals 4:1

New York Islanders - Montreal Canadiens 2:3

New York Rangers - Boston Bruins 5:2

Anaheim Ducks - Nashville Predators 6:1