NHL: epski zasuk Winnipega (VIDEO)

Hokejisti Toronta so vodili že s 4:0, a so gostitelji na krilih Patrika Laineja izsilili podaljšek in nato zmagali s 5:4.

Objavljeno
20. oktober 2016 08.26
NHL/
J. P.
J. P.

Winnipeg - Hokejistom Winnipega se je sinoči pred 15.294 domačimi navijači v dvorani MTS Centre posrečil epski zasuk. Po polovici tekme jim je namreč kazalo katastrofalno slabo, saj so gostje iz Toronta vodili prepričljivo, s 4:0. Že v uvodni tretjini sta čuvaja mreže Michaela Hutchinsona ukanila Connor Carrick in Nazem Kadri, ki je bil uspešen tudi v drugem delu, ko je izkoristil številčno premoč na ledu, enako kot tudi - zgolj osem sekund prej - William Nylander, ko je bilo številčno razmerje igralcev na ploskvi 5:3.

V 27. minuti je bilo tako na semaforju že 0:4, domači navijači so se poklapani držali za glavo, žarek upanja jim je še pred drugim odhodom na odmor vrnil Tyler Myers, ki je prvi spravil na kolena Torontovega vratarja Frederika Andersena. Nato pa se je, v tretji tretjini, začel šov komaj 18-letnega Finca Patrika Laineja, ki je zadel dvakrat, 55 sekund pred koncem rednega dela je izkoristil igralca več na ploskvi in izvlekel podaljšek, že pred tem je bil namreč uspešen tudi Mark Scheifele.

V dodatnem delu so Javorjevi listi vse sile usmerili v napad in štirikrat sprožili, zadeli pa niso - v nasprotju z Winnipegom, ki je že prvi poskus kronal z golom. Še tretjič v dvoboju je bil, po protinapadu, uspešen Laine, ki je v tej sezoni zbral že pet točk za štiri zadetke in eno podajo. Winnipeg je zdaj pri dveh zmagah, obe je, zanimivo, dosegel v podaljšku, medtem ko je zasedba Toronta v podaljšku že dvakrat izgubila.

IZIDA

New York Rangers : Detroit Red Wings 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
Zibanejad 2.; Vanek 27./PP1, Miller 41.

Winnipeg Jets : Toronto Maple Leafs 5:4 (0:2, 1:2, 3:0 - 1:0)
Myers 34., Laine 42., 60./PP1, 63., Scheifele 47.; Carrick 7., Kadri 17., 27./PP1, Nylander 27./PP2.