NHL: Kopitar z golom, a tudi porazom proti Muršakovi ekipi

Hokejisti Detroita so na domačem ledu s 3:2 premagali branilce naslova iz Los Angelesa. Anže Kopitar vpisal gol.

Objavljeno
10. februar 2013 22.28
Posodobljeno
10. februar 2013 22.57
M. Ž., Š. Ro., Delo.si
M. Ž., Š. Ro., Delo.si

Detroit - Na prvi sinočnji tekmi severnoameriške lige NHL sta se pomerila Detroit in Los Angeles, na kateri bi se morala med seboj pomeriti oba slovenska hokejista v NHL, Jan Muršak in Anže Kopitar. Toda Mariborčana zaradi poškodbe rame še ni bilo v ekipi Rdečih kril, ki je zmagala s 3:2 in zabeležila tretjo zaporedno zmago.

Rdeča krila iz Detroita so bolje začela dvoboj in povedla v 6. minuti z golom Pavla Datsjuka, njegov soigralec Damien Brunner pa je dvanajst minut kasneje podvojil prednost domačih. Aktualni prvaki iz Los Angelesa so izid znižali še pred koncem uvodne tretjine, ko je zadel Anže Kopitar (20.).

Kralji so nato vse do zadnje minute dvoboja lovili zaostanek in 53 sekund pred iztekom rednega dela tudi izenačili, za kar je poskrbel Alec Martinez. A slavje gostov je bilo kratko, saj je Detroit dvoboj odločil le 4,5 sekunde pred koncem, ko je Jonathan Ericsson ustrelil z razdalje, plošček pa je našel pot med nogama vratarja Jonathana Quicka in končal v mreži.

Najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar kljub porazu ni bil pretirano slabe volje. »To je bila ena najboljših predstav te sezone. Ko igraš tako, kot smo mi nocoj, imaš več možnosti za zmago kot poraz,« je povedal Kopitar, ki ima po današnji tekmi šest točk (4 goli in 2 podaji), s čimer je s Kylom Cliffordom (1+5) najučinkovitejši igralec Kraljev.

Los Angeles Kings tako nadaljujejo neslavno tradicijo prvakov, ki v ligi NHL le redko v naslednji sezoni dosežejo viden rezultat. V desetih nastopih so zabeležili tri zmage, dvakrat so igrali podaljšek in petkrat izgubili. Anže Kopitar je v devetih odigranih tekmah zbral šest točk za štiri gole in dve podaji.

NHL:

Detroit Red Wings - Los Angeles Kings 3:2
(Jan Muršak ni bil v postavi Detroita; Anže Kopitar 1 zadetek, 1 izključitev za Los Angeles)

Columbus Blue Jackets - Edmonton Oilers 1:3

Buffalo Sabres - Boston Bruins 1:3

New York Rangers - Tampa Bay Lightning 5:1

Pittsburgh Penguins - New Jersey Devils 1:3

Nashville Predators - Chicago Blackhawks 0:3

 

Vrhunci dvoboja med Detroitom in Los Angelesom: