NHL: Florida ob Ekbladovi vrnitvi prekinila niz porazov

Hokejisti Floride so na domačem ledu s 4:0 premagali Chicago in prekinili niz štirih zaporednih porazov

Objavljeno
23. januar 2016 06.54
Posodobljeno
23. januar 2016 07.13
SPO-HKO-HKN-CHICAGO-BLACKHAWKS-V-FLORIDA-PANTHERS
M. Ž.
M. Ž.

Florida - Hokejisti Floride so v noči s petka na soboto v svojem BB&T Centru gostili branilce naslova iz Chicaga in jih premagali s 4:0.

Moštvo s Floride je s tem prekinilo niz štirih zaporednih porazov. Vse te poraze je doživelo ob odsotnosti branilca Aarona Ekblada, ki pa se je danes vrnil v ekipo in stvari pomagal obrniti na bolje. Pri tem je imel vidno vlogo tudi vratar Roberto Luongo, ki je ustavil vseh 27 strelov na svoja vrata in vknjižil 72. shutout, s čimer je na desetem mestu večne lestvice.

Florida je tekmo odločila v prvih dvajsetih minutah, v katerih je dosegla tri gole. Gledalci so prvi gol videli v 11. minuti, ko je z leve strani zadel Reilly Smith, na 2:0 je v 18. minuti povišal Brian Campbell, izid tretjine pa je v 20. minuti postavil Quinton Howden.

Odličen večer domačega moštva je v 23. minuti zaokrožil povratnik Aaron Ekblad, ki je prestregel podajo v napadalni tretjini in z desne strani premagal Scotta Darlinga.

Florida je na 47. tekmah zabeležila 27 zmag in je vodilna v atlantski diviziji (59 točk), sledita Tampa Bay in Detroit s 56 točkami.

Chicago je z 68 točkami na prvem mestu centralne divizije, kjer ima tri točke prednosti pred Dallasom (65) in štiri pred St. Louisom (54).

Rezultati lige NHL

Buffalo Sabres - Detroit Red Wings 0:3

Carolina Hurricanes - New York Rangers 1:4

Ottawa Senators - New York Islanders 2:5

Florida Panthers - Chicago Blackhawks 4:0

Colorado Avalanche - St. Louis Blues 2:1 (po kazenskih strelih)