NHL: Hickey in Tarasenko odločila podaljška (VIDEO)

Obe nočni tekmi lige NHL sta bili odločeni po podaljšku. N.Y. Islanders so premagali Calgary z 2:1, St. Louis pa Dallas s 4:3.

Objavljeno
29. november 2016 06.46
Posodobljeno
29. november 2016 07.21
NHL/
M. Ž.
M. Ž.

New York/St. Louis - V severnoameriški ligi NHL sta bili ponoči na sporedu le dve tekmi in obe sta bili odločeni po podaljšku. St. Louis Blues so z golom Vladimirja Tarasenka premagali Dallas s 4:3, New York Islanders pa s pomočjo Thomasa Hickeyja porazili Calgary z 2:1.

Hokejisti St. Louisa so na domači tekmi z Dallasom dosegli 13. zmago sezone. Gostitelji so imeli na začetku dvoboja več od igre in dosegli prva gola na tekmi. Edini strelec v prvi tretjini je bil Robby Fabbri v 14. minuti, vodstvo St. Louisa pa je podvojil Alex Pietrangelo, ki je v 25. minuti zadel z igralcem več.

A to ni ustavilo Dallasa, ki je v sedemnajstih minutah uprizoril povratek. Jaime Oleksiak je v 27. minuti znižal na 1:2, izid pa je poravnal Jaime Benn v 42. minuti.

Ekipi sta do konca rednega dela zadeli še po en gol. Za novo vodstvo gostiteljev je poskrbel David Perron v 54. minuti, Dallasu pa je 50 sekund pred koncem podaljšek izboril Oleksiak.

V podaljšku so bili uspešnejši domačini, ki so zadeli v 54. minuti. Jori Lehtera je sprejel plošček na levi strani napadalne tretjine in zadrsal proti golu, nato pa podal na drugo vratnico, kjer Tarasenku ni bilo težko ploščka poslati v mrežo za deseti gol v sezoni.

V centralni diviziji vodi Chicago z 31 točkami, St. Louis je drugi (29), Dallas pa četrti (24).

Hickey preprečil tretji zaporedni poraz Newyorčanov

New York Islanders so po dveh zaporednih porazih premagali Calgary z 2:1. Newyorčani so prvi gol dosegli v osmi minuti, ko je po lepi podaji Josha Baileyja zadel John Tavares, Calgary pa je izenačil v 56. minuti prek Seana Monahana.

Sledil je podaljšek, ki so ga Islanders odločili v 52. minuti. Akcijo je začel John Tavares, ki je plošček z backhandom poslal proti levi vratnici, tam pa ga je v gol preusmeril Thomas Hickey.

Obe ekipi sta trenutno daleč od mest, ki vodijo v končnico. Islanders so z 18 točkami na zadnjem mestu metropolitantske divizije, s 13 točkami zaostanka za vodilnimi New York Rangers, medtem ko je Calgary peti v pacifiški diviziji in za prvouvrščenim Edmontonom zaostajajo le za 4 točke.

Rezultata lige NHL

New York Islanders - Calgary Flames 2:1 (po podaljšku)

St. Louis Blues - Dallas Stars 4:3 (po podaljšku)