NHL: Hokejisti Chicaga uspešno proti vrhu zahoda

Kralje Anžeta Kopitarja danes ponoči čaka tekma v gosteh; pomerili se bodo z vodilno ekipo zahodne konference, Minnesota Wild.

Objavljeno
27. februar 2017 09.09
SPO-HKO-HKN-ST-LOUIS-BLUES-V-CHICAGO-BLACKHAWKS
A. V.
A. V.
Chicago - Hokejisti Chicago Blackhawks so v severnoameriški ligi NHL v domači dvorani s 4:2 premagali St. Louis Blues in so le še zmago oddaljeni od vrha zahodne konference. Artem Anisimov je dosegel odločilni gol za vodstvo dobrih pet minut pred koncem tekme ter pomagal gostiteljem do četrte zaporedne zmage ter skupno devete na zadnjih desetih tekmah.

Anisimov je premagal vratarja gostova Jaka Allena za svoj 22. gol sezone, končni izid je z zadetkom v prazno mrežo 2,6 sekunde pred koncem zapečatil Tanner Kero. Patrick Kane in Jonathan Toews sta k zmagi prispevala po gol in podajo, vratar Scott Darling pa je zbral 30 obramb.

Kralje Anžeta Kopitarja danes ponoči čaka tekma v gosteh; pomerili se bodo z vodilno ekipo zahodne konference, Minnesota Wild.

Kopitar in kralji dobili novega soigralca

Moštvo Los Angeles Kings, ki ga kot kapetan vodi slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar, je v boju za končnico okrepilo vratarske vrste, potem ko je ponoči v svoje vrste zvabilo vratarja Tampe, Bena Bishopa. Kralji so se morali za Bishopa odpovedati tudi vratarju Petru Budaju, 19-letnemu branilcu Eriku Černaku ter dvema izboroma na naboru.

Bishop, ki je zastopal ZDA na lanskem svetovnem prvenstvu, je visok 2,01 metra, kar pomeni, da je najvišji vratar, kar jih je kdaj igralo v severnoameriški hokejski ligi NHL. Tridesetletnik naj bi bil v Los Angelesu menjava za Jonathana Quicka, ki se je v soboto vrnil na led po dolgem premoru zaradi resne poškodbe dimelj, saj je izpustil kar 59 tekem.

Quick je zbral 32 obramb in pomagal kraljem do zmage s 4:1 nad Anaheim Ducks, tako da se je Bishop moštvu pridružil bolj kot nekakšno zavarovanje, če bi se Quicku poškodba ponovila.

NHL
Dallas Stars - Boston Bruins 3:6
Carolina Hurricanes - Calgary Flames 1:3
New York Rangers - Columbus Blue Jackets 2:5
Nashville Predators - Edmonton Oilers 5:4
Florida Panthers - Ottawa Senators 1:2
Chicago Blackhawks - St. Louis Blues 4:2
Arizona Coyotes - Buffalo Sabres 3:2