NHL: Hutton drugič zapovrstjo zaklenil mrežo (VIDEO)

Hokejisti Detroita so morali petič zapovrstjo na kolena, St. Louis jih je ugnal z 2:0 in se veselil pete zmage v nizu.

Objavljeno
16. februar 2017 07.40
NHL/
J. P.
J. P.

Detroit - Hokejisti Detroita so se v sezoni 2007/08 še veselili šampionske lovorike v NHL, danes so zadnjeuvrščeno moštvo na razpredelnici vzhodne konference. Njihov niz porazov se daljša, sinoči so morali na kolena petič zapovrstjo - pred več kot 20.000 domačimi navijači v Joe Louis Areni so priznali premoč St. Louisu, ki je bil boljši z 2:0 in tako zmagal že petič zapored.

Že v začetku tretje minute je zadel 21-letni Rus Ivan Barbašjov, ki je bil v svoji krstni sezoni med hokejsko elito učinkovit šele drugič. Zmago je enajst sekund pred koncem tekme potrdil Jaden Schwartz, ki mu ni bilo težko zadeti prazne mreže. Vratar Carter Hutton je v svojem jubilejnem stotem nastopu v NHL zbral 25 obramb in ostal nepremagan drugič zapovrstjo, četrtič v sezoni in osmič v karieri.

Za nameček so morala Rdeča krila dvoboj odigrati brez švedskega napadalca Gustava Nyquista, ki se je spozabil v prejšnjem obračunu ob porazu z Minnesoto (3:6), ko je s palico grobo usekal po obrazu tekmečevega branilca Jareda Spurgeona. Zaradi tega bo moral 27-letnik, ki je v sezoni prispeval sedem zadetkov in 22 asistenc, šest tekem prisilno mirovati in si hladiti živce.

IZIDI LIGE NHL

Columbus Blue Jackets : Toronto Maple Leafs 5:2
Detroit Red Wings : St. Louis Blues 0:2
Calgary Flames : Philadelphia Flyers 3:1
San Jose Sharks : Florida Panthers