NHL: Jagr dvakrat v polno za deveto zaporedno zmago Floride

Florida Panthers so na domačem ledu z 2:1 premagali Minnesoto in podaljšali zmagoviti niz. Oba gola je dosegel Jaromir Jagr.

Objavljeno
04. januar 2016 09.10
M. Ž.
M. Ž.

Florida - Hokejisti Floride so v noči z nedelje na ponedeljek gostili Minnesoto in dosegli že deveto zaporedno zmago (2:1).

Prvo ime tekme je bil 43-letni češki veteran Jaromir Jagr, ki je dosegel 734. in 735. gol v karieri, tako da le še za šest golov zaostaja za tretjim najboljšim strelcem lige NHL Brettom Hullom (741).

Minnesota je na gostovanju prikazala agresivno igro in domačine nastreljala s 40:29, vendar pa jo je v obup spravljal odlični vratar Al Montoya (39 obramb), za nameček pa so gostje zapravili vseh pet »power-playev«.

Tekma se je začela po željah domačinov, za katere je že v 30. sekundi zadel Jagr. Ta je pred golom prejel podajo Dimitrija Kulikova in z backhandom premagal Devana Dubnyka.

Minnesota je izenačila v 28. sekundi druge tretjine, ko je po podaji Mikke Koivuja iz neposredne bližine zadel Jason Zucker.

A to je bil večer Jaromira Jagra, ki je v 49. minuti zadel še drugič in odločil zmagovalca. Tokrat je v protinapadu sprejel plošček na desni strani srednje tretjine, zadrsal v tretjino gostov in se pomaknil proti sredini, za konec pa z močnim strelom plošček poslal za hrbet Dubnyka.

Florida je s 50 točkami na vrhu atlantske divizije, njena najbližja zasledovalca sta Montreal (47) in Detroit (45).

Minnesota je na četrtem mestu centralne divizije (47 točk), pred njo so St. Louis (50), Chicago (50) in Dallas (60).

Rezultati lige NHL

Florida Panthers - Minnesota Wild 2:1

New York Islanders - Dallas Stars 6:5

Chicago Blackhawks - Ottawa Senators 3:0

Anaheim Ducks - Winnipeg Jets 4:1