NHL: Jones zaklenil mrežo tretjič v štirih dvobojih (VIDEO)

Za zmago San Joseja nad St. Louisom (3:0) je bil poleg nepremagljivega vratarja najzaslužnejši dvakratni strelec Hertl.

Objavljeno
20. maj 2016 08.40
SPO-HKO-HKN-ST-LOUIS-BLUES-V-SAN-JOSE-SHARKS---GAME-THREE
J. P.
J. P.

San Jose - Hokejisti San Joseja, ki so v prvem krogu končnice lige NHL odpravili Kralje iz Los Angelesa na čelu z Anžetom Kopitarjem, so se v konferenčnem finalu dokopali do vodstva z 2:1 v zmagah, potem ko so sinoči s 3:0 na domačem ledu dvorane SAP Center (na tribunah je bilo 16.562 navijačev) odpravili zasedbo St. Louisa. Že drugič zapored se je zgodilo, da so Morski psi, pravzaprav njihov 26-letni vratar Martin Jones, zaklenili mrežo, dasiravno so bili gostje celo več pri strelu (22:16).

Toda igralci San Joseja so bili učinkoviti in so zadeli v vsaki tretjini po enkrat, v zadnji celo iz zgolj treh sproženih strelov v okvir vrat. Ob Jonesu, ki je ostal nepremagan tretjič v končnici, devetič v sezoni in štirinajstič v karieri, se je z dvema zadetkoma - pri obeh sta kot podajalca sodelovala Joe Pavelski in Joe Thornton - še posebej izkazal mladi, komaj 22-letni češki center Tomaš Hertl, ki je tako pri petih golih v tej končnici. V drugi tretjini se je med strelce vpisal še 24-letni Finec Joonas Donskoi.

Jones je zaklenil mrežo že tretjič v zadnjih štirih obračunih in izenačil klubski rekord ruskega vratarja Jevgenija Nabokova iz leta 2004, medtem ko je Hertl prvič v karieri zadel dvakrat na eni tekmi končnice lige NHL. St. Louis že več kot 150 minut ni zadel, v prvi tekmi konferenčnega finala je bil sredi druge tretjine nazadnje uspešen Finec Jori Lehterä. Trener poražencev je po tretjem golu San Joseja posegel tudi po vratarski zamenjavi, Briana Elliotta je nadomestil Jake Allen in ostal nepremagan. Zdaj se serija v San Joseju nadaljuje s četrtim dvobojem v noči na nedeljo.