NHL: jubilejni 350. gol Ovečkina

Washington Capitals so s 5:3 ugnali Buffalo Sabres - tekma je bila nekaj posebnega za Aleksandra Ovečkina.

Objavljeno
18. marec 2013 07.19
Posodobljeno
18. marec 2013 07.28
HKO-HKN-SPO-73831553
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Pittsburgh - Hokejisti Pittsburgha so sinoči na domači ledeni ploskvi premagali Boston z 2:1 in z deveto zaporedno zmago prevzeli vodstvo v vzhodni konferenci. Zvezdnik Sidney Crosby je dosegel 13. gol v sezoni, vratar Tomaš Vokoun pa je zbral 31 obramb.

Crosby je svoje moštvo v vodstvo popeljal v 13. minuti, tik pred koncem prve tretjine se je med strelce vpisal še Joe Vitale, ki je zadel prvič po enoletni strelski suši, njegov gol pa je bil tudi odločilen, saj je pomenil končnih 2:1, izid se namreč v naslednjih 40 minutah ni več spremenil. Za poražence je v polno zadel le Tyler Seguin, piše STA.

»Videti je, da lahko v naši ekipi kdorkoli prispeva k zmagi, očitno je to pravi recept. Naša raznolikost je naša moč in upam, da bomo tako tudi nadaljevali,« je bil po tekmi zadovoljen Crosby. Pingvini so do zmage prišli kljub odsotnosti Jevgenija Malkina, ki je zaradi poškodbe izpust

Razlog za veselje je imel tudi ruski zvezdnik Aleksander Ovečkin, njegov Washington je s 5:3 premagal Buffalo, sam pa je dosegel jubilejni 350. gol v ligi NHL. Pri gostitelji je pri gol po več kot letu dni dosegel tudi Jason Chimera in tako končal svojo dolgo strelsko sušo.

»Že včeraj sem mu po tekmi proti Bostonu dejal, da smo imeli 11 priložnosti za zadetek, on pa je sodeloval v kar šestih tovrstnih akcijah. To pomeni, da nekaj počneš prav,« je svojega varovanca že pred tekmo motiviral trener Washingtona Adam Oates.

Slovenski hokejist Anže Kopitar bo s svojimi kralji iz Los Angelesa spet igral v noči na torek, prvaki NHL bodo gostili hokejiste Phoenixa.

Izidi NHL:

Pittsburgh Penguins - Boston Bruins 2:1

Ottawa Senators - Winnipeg Jets 4:1

Washington Capitals - Buffalo Sabres 5:3

Edmonton Oilers - Nashville Predators 3:2