NHL: Kane postavil osebni mejnik z dvestotim golom (VIDEO)

Hokejisti Chicaga so v okvir vrat Arizone sprožili kar 51 strelov, kar je zadostovalo za suvereno zmago s 6:1.

Objavljeno
21. januar 2015 08.14
Stars Blackhawks Hockey
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Chicago - Minula noč je v hokejski ligi NHL minila v znamenju razburljivih in negotovih tekem, saj so se tri končale po podaljšku, dve pa šele po kazenskih strelih. Povsem drugače pa je bilo v Chicagu, kjer je domače moštvo popolno obleganje vrat Arizone kronalo s suvereno zmago s 6:1, že 29. v sezoni, kar ga postavlja na četrto mesto na lestvici zahodne konference. Kojoti se držijo pri repu, saj so tretja najmanj uspešna zasedba v ligi, slasti zmage niso okusili že v zadnjih šestih obračunih.

Domači junak je bil 26-letni desnokrilni napadalec Patrick Kane, ki je v četrti minuti druge tretjine povišal na 3:0, s tem pa v svojo statistiko vpisal že dvestoti gol v rednem delu lige NHL doslej, prav vse je zabeležil v majici Chicaga, ki ji je zvest že osem sezon. Ob tem je razkril še eno zanimivost. »S soigralcem Patrickom Sharpom sva se že pred tekmo pogovarjala, da je on podal pri mojem prvem golu v NHL, podal je tudi pri mojem stotem golu in zdaj še pri dvestotem. Zabavna zgodbica, ki je ne pozabiš,« je poudaril Kane.

Gostitelji so celo tekmo z vsemi topovi pritiskali na vrata tekmečevega čuvaja mreže Mika Smitha, ki je moral resda šestkrat na kolena, a je vseeno zbral kar 45 obramb. Dvakrat se je med strelce vpisal Andrew Shaw, Kane je zadetku dodal še dve asistenci, častni gol za poraženo vrsto pa je prispeval mladi Lucas Lessio, ki je zadel sploh prvič v karieri v ligi NHL.