NHL: Kane še drugič zapored do štirih točk proti Torontu (VIDEO)

Branilci naslova v ligi NHL, hokejisti Chicaga, so z udobno zmago s 7:2 prekinili niz treh zaporednih porazov.

Objavljeno
16. februar 2016 08.10
J. P.
J. P.

Chicago - Branilci šampionske lovorike v ligi NHL, hokejisti moštva Chicago Blackhawks, so vendarle prekinili niz treh zaporednih porazov in se sinoči pred 21.767 pristaši v dvorani United Center veselili 37. zmage v sezoni, s katero ostajajo točkovno poravnani z vodilno zasedbo zahodne konference, Zvezdami iz Dallasa.

Gostitelji so s kar 7:2 odpravili Toronto, enako učinkoviti so bili v tej sezoni le še enkrat, ko so predzadnji dan minulega koledarskega leta na gostovanju s 7:5 odpravili Kojote iz Arizone. Tokrat je dišalo po pravcati katastrofi Javorjevih listov, ki so v 51. minuti izgubljali že z bolečih 0:7, a naposled le nekoliko ublažili poraz, ki jih je še zabetoniral na zadnjem mestu lestvice vzhodne konference.

Prvo ime sinočnjega obračuna je bil zagotovo Patrick Kane, ki je prispeval kar štiri točke za en gol in tri asistence - vselej, ko je podal, je imelo njegovo moštvo številčno premoč na ploskvi. Sedemindvajsetletni desnokrilni napadalec je tako dosegel magično mejo 400 podaj v ligi NHL, v tej sezoni pa je vpisal že 82 točk za 34 zadetkov in 48 asistenc. V tem pogledu je doslej najučinkovitejši igralec lige.

Še zanimivost: Kane je še drugič v sezoni v medsebojnem obračunu s Torontom dosegel štiri točke. Pred skoraj natanko mesecem dni, 15. januarja, je namreč k zmagi s 4:1 dodal trojček golov in podajo. Hokejisti Toronta so sinoči nov poraz vknjižili, čeravno so imeli celo rahlo terensko pemoč in so večkrat sprožili v okvir tekmečevih vrat (razmerje 37:32), vendar pa se je s 35 obrambami izkazal Scott Darling. Gostitelji so iz sedmih poskusov ob igralcu (ali dveh) več na ledu zadeli kar štirikrat.

IZIDI LIGE NHL

New York Islanders : Detroit Red Wings 4:1
Calgary Flames : Anaheim Ducks 4:6
Florida Panthers : Pittsburgh Penguins 2:1 - po kazenskih strelih
Nashville Predators : Dallas Stars 2:3 - v podaljšku
Chicago Blackhawks : Toronto Maple Leafs 7:2
Arizona Coyotes : Montreal Canadiens 6:2
Vancouver Canucks : Minnesota Wild 2:5