NHL: Kane s tretjim golom na štirih tekmah

Chicago Blackhawks, najboljši klub zahodne konference v NHL, se je v domači dvorani pomeril z Dallas Stars.

Objavljeno
07. november 2016 09.22
APTOPIX Jets Rangers Hockey
A. V.
A. V.
Anaheim - Ekipa Chicago Blackhawks, ki je ta čas najboljša ekipa zahodne konference v severnoameriški hokejski ligi NHL, se je v domači dvorani pomerila z Dallas Stars. Tekma se je prevesila v podaljšek, na koncu pa so se zmage s 4:3 le veselili gostitelji, ko je odločilni zadetek v podaljšku dosegel Marian Hossa.

Jonathan Toews je k zmagi dodal gol in dve podaji, Patrick Kane pa se je med strelce vpisal še tretjič na zadnjih štirih tekmah.

"Na vsaki tekmi skušamo do zadnje sekunde ostati popolnoma osredotočeni na igro in iz tekme v tekmo skušamo izboljšati našo predstavo. Za zdaj nam to odlično uspeva. Mislim, da smo prav na vsaki tekmi pokazali boljšo igro" je po zmagi dejal Toews.

Do nove zmage so prišli tudi hokejisti Edmontona, ki imajo v zahodni konferenci prav toliko točk (19) kot Chicago. V gosteh pri Detroit Red Wings so namreč Oilers zmagali z 2:1. Odločilni gol je že proti koncu druge tretjine po izjemni podaji Connorja McDavida dosegel Ryan Nugent-Hopkins.

St. Louis Blues so s 5:1 premagali Colorado Avalanche, do zanesljivih zmag so prišli tudi New York Rangers in Anaheim Ducks. Rangerji so s 5:2 ugnali Winnipeg Jets, Racmani pa so s 4:1 premagali Calgary Flames, ki še naprej ostajajo brez zmage v prvenstvu NHL. Visok domači poraz so doživeli Carolina Hurricanes, ki so z 1:4 klonili proti New Jersey Devils.

NHL
St. Louis Blues - Colorado Avalanche 5:1
Detroit Red Wings - Edmonton Oilers 1:2
Carolina Hurricanes - New Jersey Devils 1:4
Chicago Blackhawks - Dallas Stars 4:3 podaljšek
New York Rangers - Winnipeg Jets 5:2
Anaheim Ducks - Calgary Flames 4:1