NHL: kar štiri podaje Karlssona (VIDEO)

Hokejisti Ottawe so bili s kar 6:1 boljši od Toronta, že po osmih minutah so vodili s 3:0.

Objavljeno
07. februar 2016 09.41
J. P.
J. P.

Ottawa - Hokejisti Toronta ostajajo najskromnejša zasedba v dosedanjem delu lige NHL, saj so v svojo statistiko vpisali zgolj 19 zmag. In ko je že kazalo, da so se vendarle predramili iz zimskega spanca, saj so v podaljšku oziroma po kazenskih strelih dobili prejšnja dva dvoboja, so sinoči spet potegnili kratko, od njih je bila prepričljivo, s kar 6:1, uspešnejša Ottawa. Da je bil poraz še toliko bolj boleč, so se Javorjevi listi do njega dokopali, čeravno so imel celo rahlo terensko pobudo, čemur pritrjuje tudi razmerje sproženih strelov v okvir vrat - 27:25 v njihovo korist.

Tako katastrofalnega začetka obračuna gostje bržkone ne pomnijo. Tekmec je namreč vodil že po 19 sekundah, Zach Smith je zadel desetič v sezoni. V osmi minuti je bilo na semaforju že 3:0, med strelce sta se vpisala še Šved Mika Zibanejad in Bobby Ryan, tedaj pa je trener poraženega moštva posegel po menjavi in med vratnice namesto razglašenega Jamesa Reimerja poslal nekdanjega soigralca Anžeta Koptarja pri Kraljih iz Los Angelesa Jonathana Bernierja, ki je vsaj do konca uvodne tretjine zaklenil mrežo.

V drugi ga je na kolena spravil Curtis Lazar, ki je bil uspešen tudi v zadnjem delu, ki ga je z zadetkom že v 39. sekundi odprl Mark Stone. Po zaostanku z 0:6 je častni gol za Toronto prispeval Pierre-Alexandre Parenteau, ki je tako poskrbel, da je njegovo moštvo »zgolj« izenačilo drugi najslabši izid v sezoni, še klavrneje jo je odneslo pred mesecem dni na gostovanju pri San Joseju (0:7). Tokratni junak dvoboja je bil sicer 25-letni švedski branilec Erik Karlsson, ki se je kar štirikrat vpisal med podajalce, v tej sezoni je nanizal že 48 asistenc in je v tem pogledu daleč najuspešnejši med vsemi v ligi NHL.

IZIDI LIGE NHL

New Jersey Devils : Washington Capitals 2:3 - po kazenskih strelih
Philadelphia Flyers : New York Rangers 2:3 - po kazenskih strelih
Detroit Red Wings : New York Islanders 5:1
Montreal Canadiens : Edmonton Oilers 5:1
Boston Bruins : Buffalo Sabres 2:1 - v podaljšku
Florida Panthers : Pittsburgh Penguins 2:3 - v podaljšku
Ottawa Senators : Toronto Maple Leafs 6:1
Dallas Stars : Chicago Blackhawks 1:5
Nashville Predators : San Jose Sharks 6:2
St. Louis Blues : Minnesota Wild 4:1
Colorado Avalanche : Winnipeg Jets 2:4
Vancouver Canucks : Calgary Flames 1:4