NHL: kar pet točk Kopitarja ob zmagi Kraljev nad St. Louisom (VIDEO)

Moštvo Los Angeles Kings se je doma veselilo zmage nad St. Louisom s 6:4, Anže Kopitar dosegel nov rekord.

Objavljeno
19. december 2014 06.19
Posodobljeno
19. december 2014 06.19
SPO-HKO-HKN-ST-LOUIS-BLUES-V-LOS-ANGELES-KINGS
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Los Angeles - Hokejisti Los Angelesa so v severnoameriški ligi NHL na domačem ledu premagali St. Louis s 6:4, z izjemno predstavo pa je tokrat spet zablestel slovenski zvezdnik Anže Kopitar. Prispeval je gol in kar štiri podaje. Pet točk je najvišji izkupiček, ki ga je doslej na tekmi dosegel Hrušičan in bil po tekmi kajpak zbran med tri zvezde večera.

Ob Kopitarju, ki je zadel za 2:3, so bili med junaki Kraljev še Marian Gaborik, ki je prispeval dva zadetka, Jeff Carter je zbral tri podaje in gol, med strelce sta se vpisala tudi Jake Muzzin in Dwight King.

Los Angeles se je tako na najlepši način oddolžil St. Louisu za poraz pred nekaj dnevi. Kot v svojih najboljših časih so Kralji pripravili preobrat, potem ko so v prvi tretjini zaostajali že z 0:3, nato pa se še enkrat rešili iz zaostanka s 3:4. Za vodstvo gostov so v manj kot treh minutah poskrbeli David Backes, Dmitrij Jaskin in Kevin Shattenkirk. Pestro dogajanje na ledu so nato vednarle začinili tudi Kralji in ob igri z igralcem več prišli do odrešujočega zadetka. Drew Doughty je podal do Gaborika, ta do Kopitarja, slednji pa hitro do Carterja pred gol. Vratar Martin Brodeur je bil na tleh, Gaborik pa je brez težav zadel za 3:1.

V drugi tretjini se je nato hitro začela nova ofenziva domačih. Veteran v vratih St. Louisa je znova klonil v 27. minuti, ko je na ledu spet blestel napad s Carterjem, Gaborikom in Kopitarjem. Slovak je podal do Slovenca, ta pa je s strelom iz zapestja dosegel svoj sedmi zadetek v sezoni (3:2). Brodeur je za tem izenačenje preprečil Muzzinu, s prekrškom je Clifforda ustavil Maxim Lapierre, Los Angeles pa je z igralcem več spet hitro prišel do priložnosti in tudi zadel. Sodniški met je dobil Carter, Kopitar je podal nazaj do Doughtyja, ta je sprožil, plošček pa je pred Brodeurjem zbrano spremljal Gaborik in odbitek pospravil v mrežo za 3:3. A veselje ni trajalo dolgo, saj je že 36 sekund pozneje vratarja Jonathana Quicka presenetil Jori Lehtera in zadel za 4:3.

V napeto zadnjo tretjino so tako Kralji vstopili z zaostankom, a so se s sijajno igro hitro spet rešili. Slovenski adut je  ukradel plošček ob ogradi, zdrvel v protinapad, sijajno podal na drugo stran do Carterja, ta pa je mirno počakal in matiral Brodeurja pod prečko po 20 sekundah igre v tretjem delu za 4:4. Takoj za tem je sijajno priložnost pred golom imel še Justin Williams, a ni zadel. Kralji so nadaljevali na krilih izenačenja, v 48. minuti pa prišli do nove prednosti igralca več in jo znova izkoristili. Spet je bil v akcijo vpleten Kopitar, ki je podal do Carterja, njegov odbitek pa je počakal Muzzin in mirno zadel pod prečko za prvo vodstvo domačih (5:4).

Kopitar je bil ob tem že pri petih točkah, kolikor jih doslej na eni tekmi NHL še ni dosegel. Štiri je nazadnje vpisal na tekmi proti Anaheimu 4. februarja 2010. Gostje so se za tem očitno upehali, slabih osem minut pred koncem je Brodeur klonil še šestič. Dwight King je plošček s sredinske črte poslal pred vrata, kjer se je odbil in končal pod prečko gostov, kar je bila tudi pika na i sijajni predstavi, s katero so Kralji vsaj delno potolažili navijače po ne preveč blestečem začetku sezone, v kateri branijo naslov.

»Nekatera moštva bi se pri zaostanku z 0:3 bržkone predala. Toda to ne velja za našo ekipo. Premoremo igralce s pravim karakterjem. Imamo fante, ki skrbijo drug za drugega in igrajo drug za drugega,« je po tekmi za ameriške medije povedal Kopitar. »Kar naenkrat smo začeli dobro igrati in držati plošček v naši posesti. Posledično se zgodijo dobre stvari. Mislim, da smo dobro igrali v nevtralni in obrambni tretjini in ko dobiš priložnost precej več igrati v napadalni coni, je to precej bolj zabavno kot igranje v obrambni,« je še dejal slovenski hokejist, ki upa, da je ta tekma znamenje boljših časov za Kralje. V Staples center zdaj v noči na nedeljo prihajajo Kojoti iz Arizone.

Na drugih tekmah je najboljša ekipa lige Anaheim z 2:1 slavila v Montrealu, Pittsburgh, drugo najboljše moštvo lige, je po podaljšku zmagal v Coloradu z 1:0, Washington pa v Columbusu prav tako po podaljšku s 5:4. Philadelphia je po kazenskih strelih izgubila proti Floridi z 1:2, Carolina je premagala Toronto s 4:1, San Jose pa Edmonton s 4:3.

NHL:

Los Angeles Kings - St. Louis Blues 6:4

Carolina Hurricanes - Toronto Maple Leafs 4:1

Philadelphia Flyers - Florida Panthers 1:2 (kazenski streli)

Pittsburgh Penguins - Colorado Avalanche 1:0 (podaljšek)

Columbus Blue Jackets - Washington Capitals 4:5 (podaljšek)

Montreal Canadiens - Anaheim Ducks 1:2

San Jose Sharks - Edmonton Oilers 4:3