NHL: katastrofalen začetek pokopal Kopitarjeve Kralje (VIDEO)

Hokejisti Los Angelesa so na gostovanju pri moštvu NY Islanders že po 14 minutah zaostajali z 0:3. Kopitar brez točk.

Objavljeno
12. februar 2016 07.33
J. P.
J. P.

New York - Hokejisti Los Angelesa so jo v sinočnjem dvoboju lige NHL na gostovanju v Barclays Centru pri moštvu New York Islanders naposled še dobro odnesli, glede na to, kako slabo so obračun začeli. Gostitelji so namreč že v 14. minuti vodili s 3:0, šele nato so Kralji vzpostavili ravnotežje in na koncu izgubili z znosnih 2:5. Kljub nizu toplo-hladnih predstav - v zadnjih desetih obračunih so po petkrat zmagali in pokleknili - ostajajo na visokem četrtem mestu razpredelnice zahodne konference.

Švedski vratar Jhonas Enroth, ki je nadomestil rahlo poškodovanega Jonathana Quicka, je moral že v 13 minutah in pol kar trikrat po plošček v mrežo, drug za drugim so ga v razmaku sedmih minut matirali Johnny Boychuk, Casey Cizikas in Anders Lee, ki je izkoristil številčno premoč ob izključitvi Aleca Martineza. Šele to je podžgalo goste, da so strnili vrste in v 32. minuti vendarle ublažili zaostanek prek levokrilnega napadalca Kyla Clifforda, ki je zadel šele prvič v sezoni.

A kaj, ko so domači hitro vrnili, neusmiljeni krvnik je bil John Tavares, ki je prispeval svoj jubiljeni dvajseti gol v sezoni, se med strelce vpisal na še četrti tekmi zapovrstjo, v zadnjih osmih dvobojih pa vknjižil pet zadetkov in dvanajst točk. »Ne nameravam se tu ustaviti, želim še zadevati, upam, da jih dodam še 20,« je poudaril 25-letni center. Deset minut pred koncem je znižal Milan Lucic in ko se je Los Angelesu ponudila priložnost ob izključitvi Nikolaja Kulemina, je trener Darryl Sutter potegnil z ledu še čuvaja mreže Enrotha in poskusil s kar dvema igralcema več v polju.

Maščevalo se mu je, namesto da bi njegovi varovanci še znižali in zrežirali razburljivo končnico, je na drugi strani Travis Hamonic s svojim četrtim golom v sezoni izkoristil luknjo v obrambi, se dokopal do ploščka, ki je - kljub odbitku - našel pot v prazno mrežo in razblinil vse dvome o zmagovalcu. Naposled sta obe ekipi v okvir vrat sprožili enako število strelov, po 30, Kraljem pa ni pomagala popolna terenska premoč v zadnji tretjini, ko je bilo razmerje strelov krepko na njihovi strani (10:5).

V vrstah poražencev je slovenski as Anže Kopitar na ploskvi prebil 18 minut in pol, v tem času enkrat preveril reflekse nemškega vratarja Thomasa Greissa, toda neuspešno. Ostaja torej pri 13 zadetkih in 34 asistencah v sezoni, na prejšnjih petih tekmah je vselej vpisal vsaj točko. New York Islanders so vpisali tretjo zaporedno zmago in ostajajo četrto najuspešnejše moštvo vzhoda, medtem ko Hrušičana in soigralce nova priložnost za vrnitev na zmagovalne tirnice čaka že v noči na jutri, ko bodo gostovali še pri drugi newyorški zasedbi - Rangers.

IZIDI LIGE NHL

New York Islanders : Los Angeles Kings 5:2 (Anže Kopitar 0+0 v 18 minutah)
Columbus Blues Jackets : Anaheim Ducks 4:3 - po kazenskih strelih
Philadelphia Flyers : Buffalo Sabres 5:1
Ottawa Senators : Colorado Avalanche 3:4
Minnesota Wild : Washington Capitals 3:4
Winnipeg Jets : Boston Bruins 2:6
Chicago Blackhawks : Dallas Stars 2:4
Edmonton Oilers : Toronto Maple Leafs 5:2
San Jose Sharks : Calgary Flames