NHL: Kojoti prekinili niz Toronta (VIDEO) 

Hokejisti Arizone so presenetili Toronto in zmagali s 4:1, Nashville je bil boljši od Winnipega.

Objavljeno
21. november 2017 08.58
HOCKEY-NHL-TOR-ARI/
N. Gr.
N. Gr.

Toronto - Javorjevi listi iz Toronta so v svoji dvorani kojote iz Arizone pričakali samozavestno, saj so pred tem slavili na šestih zaporednih srečanjih. A tokrat ni bil njihov večer, naleteli so na razpoloženega vratarja Arizone Antiija Raanto, ki je ustavil 26 strelov, le en plošček je končal za njegovim hrbtom. 

Za zmago Arizone so zadeli Brendan Perlini, Oliver Ekman-Larsson, Max Domi in Tobias Rieder, izkazal se je še Clayton Keller z dvema asistencama. Po slabem začetku sezone se kojoti počasi pobirajo, na zadnjih devetih tekmah so štirikrat slavili po rednem delu, trikrat izgubili in dvakrat slavili po podaljšku, potem ko so na prvih štirinajstih tekmah slavili le enkrat. 

Zanimiva je bila tudi tekma med Winnipegom in Nashvillom, ki je z zmago s 5:3 na zadnjih osmih tekmah slavil še sedmič. Nashville Predators so imeli kopico razigranih hokejistov, med strelce so se vpisali Kevin Fiala, Ryan Johansen, Kyle Turris in branilec Mattias Ekholm, Viktor Arvidsson, P.K. Subban in Roman Josi pa so vsi zbrali po dve asistenci. Odlični finski vratar Pekka Rinne je k zmagi pristavil 32 obramb. Winnipeg je na začetku sezone prav tako razpoložen, izgubili so po nizu štirih zaporednih zmag. 

Liga NHL, izidi: 

Buffalo Sabres - Columbus Blue Jackets 2:3
Toronto Maple Leafs - Arizona Coyotes 1:4
Washington Capitals - Calgary Flames 1:4
Nashvile Predators - Winnipeg Jets 5:3
Minnesota Wild - New Jersey Devils 3:4 (podaljšek)
San Jose Sharks - Anaheim Ducks 2:3 (kazenski streli)