NHL: Kopitar & Co. v finalu proti Phoenixu

S četrto zmago nad Nashvillom se je v finale zahodne konference v NHL ob Los Angelesu uvrstil še Phoenix.

Objavljeno
08. maj 2012 10.00
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
Phoenix - Hokejisti Phoenixa so na peti tekmi drugega kroga končnice severnoameriške lige NHL z 2:1 premagali Nashville in si s skupnim izidom 4:1 v zmagah priigrali konferenčni finale. Tam se bodo pomerili z Los Angelesom, moštvom slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja, ki so za vstop v finale s 4:0 odpravili St. Louis.

Junak zmage kojotov je bil domači vratar Mike Smith, ki je zaustavil 32 strelov in pomagal svoji ekipi do prve uvrstitve v finale zahodne konference v 33-letni klubski zgodovini. Zadetka sta dosegla Derek Morris in Martin Hanzal, Smit pa je skoraj dodal še zadetek v prazno mrežo. Za goste je zadel Colin Wilson.

»Občutek po zmagi je neverjeten! Za nami je veliko trdega dela in vesel sem, da se nam je trud le poplačal,« je dejal domači branilec Keith Yandle, junak tekme Smith pa ga je dopolnil: »V končnici smo se veliko naučili o tem, kako delovati kot ekipa, vsak od nas prispeva svoj delež. Naše igre ne slonijo le na enem ali dveh igralcih in prav to je, mislim, velik del našega uspeha.«

Phoenix sae bo tako v finalu zahoda na štiri zmage pomerili s kralji, ki so prva osmouvrščena ekipa v končnici, ki je izločila tako številko 1 kot 2 po rednem delu.

Na vzhodu sosedski finale?

Medtem na vzhodu finalista še nista znana. Sinoči so na peti tekmi med New Yorkom in Washingtonom po dramatičnem zaključku s 3:2 v zmagah povedli rangerji. Zmagali so s 3:2, odločilni gol pa je po 1:35 podaljšane igre dosegel Marc Staal.

Rangerji zdaj potrebujejo le še zmago za preboj v konferenčni finale, kjer se jim bodo najverjetneje pridružili hokejisti New Jerseyja, ki v dvoboju s Philadelphio vodijo s 3:1. Peta tekam bo na sporedu v noči na sredo.

Izida:
- končnica NHL, 2. krog:
- Vzhod:

New York Rangers - Washington Capitals 3:2 (podaljšek)
- New York v zmagah vodi s 3:2;

- Zahod:
Phoenix Coyotes - Nashville Predators 2:1
- Phoenix se je uvrstil naprej s 4:1 v zmagah;