NHL: Kopitar igralec tekme z golom in dvema podajama (VIDEO)

Hokejisti Los Angelesa so prekinili niz treh zaporednih porazov in na kolena s 5:2 spravili zasedbo Edmontona.

Objavljeno
04. marec 2015 07.40
NHL/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Edmonton - Hokejisti moštva Los Angeles Kings, branilci zmagovalne lovorike v ligi NHL, v zadnjem obdobju dobesedno igrajo v valovih. Tako so po kar osmih zmagah v nizu v zadnjem obdobju trikrat zapored izgubili, sinoči pa krivuljo vnovič zasukali navzgor, saj so bili na gostovanju suvereno, s 5:2, boljši od Edmontona, ki je zanje očitno res tekmec po meri, saj so ravno proti njemu že sredi oktobra lani vpisali svojo najvišjo zmago v sezoni - kar 6:1. S sinočnjo zmago so se Kralji obdržali v igri za končnico, saj so po zadnjih treh porazih padli na deveto mesto na razpredelnici zahodne skupine, ki sicer ne zagotavlja več napredovanja v izločilne boje, a imajo enako število točk kot osmouvrščeni Calgary.

Sinoči dvomov o zmagovalcu ni bilo, saj so gostje že v 23. minuti vodili z udobnih 3:0, ko pa je slovenski reprezentančni as Anže Kopitar v 26. sekundi zadnjega dela skorajda z modre črte povišal že na 5:1, je bilo dvoboja dejansko konec. Prav 27-letni Hrušičan je bil eden glavnih junakov zmage Los Angelesa, saj je poleg gola, svojega trinajstega v sezoni in 215. doslej v rednem delu lige, prispeval tudi dve podaji k obema zadetkoma v uvodni tretjini, ko sta neprepričljivega tekmečevega vratarja Bena Scrivensa (še v minuli sezoni je bil igralec Kraljev), ugnala Matt Greene, ki se je med strelce vpisal šele tretjič v sezoni, in Trevor Lewis (devetič).

Tako na spletni strani lige NHL kot na športni mreži ESPN so Kopitarja razglasili za najboljšega igralca tekme, v obeh primerih mu je sledil Lewis z enakim izkupičkom (1+2), toda z manjšo minutažo. Slovenski as je namreč na ledeni ploskvi prebil kar 19 minut in pol oziroma daleč največ med vsemi moštvenimi napadalci, v tem času pa kar petkrat sprožil proti Scrivensu, kar je precej več kot ponavadi. Za Los Angeles sta v drugi tretjini zadela še Jeff Carter, ki se je do svojega že 21. gola v sezoni dokopal celo ob številčnem primanjkljaju na ledu, in Kyle Clifford, ki je bil uspešen četrtič v sezoni in tridesetič v karieri.

Edmonton tako ostaja druga najmanj prepričljiva zasedba v ligi in povsem na dnu zahodne konference brez možnosti za napredovanje v izločilne boje, saj za osmim mestom zaostaja že kar 26 točk. Sinoči je zabeležil četrti poraz v zadnjih petih dvobojih, med strelce pa sta se vpisala malo znani Luke Gazdic, ki se mu je to posrečilo šele drugič v sezoni in četrtič v karieri v NHL, in Teddy Purcell ob številčni premoči na ledu. Zdaj Kralje po dnevu počitka v noči na petek čaka peklenski izziv, saj bodo v Staples Centru gostili najuspešnejše moštvo vzhodne konference, Montreal Canadiens.