NHL: Kopitar in druščina le še dve zmagi oddaljeni od Stanleyjevega pokala

Sanjska sezona Los Angeles Kings se nadaljuje, saj so so po podaljšku dobili tudi drugo finalno tekmo proti New Jerseyju (2:1).

Objavljeno
03. junij 2012 09.35
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Newark - Le še dve zmagi ločita Kralje na čelu s slovenskim zvezdnikom Anžetom Kopitarjem od prvega Stanleyjevega pokala v zgodovini kluba. Na drugi finalni tekmi so namreč z golom Jeffa Carterja v 14. minuti podaljška prišli do druge zmage nad New Jerseyjem (2:1). Anže Kopitar je tokrat ostal brez dosežene točke.

»To je precej poseben trenutek. Vsak dvoboj v velikem finalu je zagotovo nekaj posebnega. Toda, ko zadaneš v podaljšku za drugo zaporedno zmago svojega moštva, je to resnično nepozabno,« je bil nasmejan Carter, ki je v LA prišel sredi sezone iz Columbusa.

Tudi na drugi tekmi v New Jerseyju smo gledali izjemno izenačen dvoboj, ki se je po rednem delu končal z izidom 1:1. Gostitelji so bili namreč povsem enakovreden nasprotnik, tehtnico pa je na stran moštva iz Los Angelesa prevesil tudi izjemni vratar Jonathan Quick, ki je zbral 31 obramb. To je bila že dvanajsta zaporedna zmaga na gostovanjih, kar je nov rekord lige.

Vragi so šli v dvoboj zelo odločno in pred domačimi navijači napadali že od prvega sodniškega žvižga. Toda prvi so na tekmi zadeli Kralji. V osmi minuti se je namreč presenetil branilec Drew Doughty, ki je po samostojnem prodoru uspel ukaniti sicer odličnega Martyja Brodeurja.

Zaostanek so uspeli nadoknaditi šele v zadnji tretjini, ko je v 43. minuti z modre črte s strelom poizkusil Marek Židlicky, ploščku je smer spremenil Ryan Carter in izenačil na 1:1. Že v naslednjem napadu je imel Kopitar priložnost, da spet postane veliki junak, a se je z izjemnim posredovanjem izkazal Brodeur.

»Sedaj se moramo "resetirati". V Los Angelesu bomo znova morali igrati kot da se je finale šele pričelo. Še drugič bomo imeli prednost domače ledene ploskve, kar moramo vnovčiti. Veseli smo za uvodni zmagi, toda kljub temu moramo dobro premisliti, kaj smo storili prav in kaj narobe,« je o tretji tekmi že razmišljal branilec Kraljev Drew Doughty.

»Smo v težkem položaju. Toda veste, ne smemo se smiliti sami sebi. Tokrat smo igrali precej bolje kot na prvi tekmi. Vedel sem, da se bomo dobro odzvali in to smo storili na pravi način. Za zmago nam je zmanjkal le en gol,« se zapravljene priložnosti dobro zaveda strateg Vragov Peter DeBoer.

Tretja tekma finala bo v torek ob drugi uri zjutraj po slovenskem času v Staples Centru v Los Angelesu.

Vrhunci dvoboja