NHL: Kopitar in druščina prek Vancouvra v konferenčni polfinale

Hokejisti Los Angeles Kings so po podaljšku dobili zadnjo tekmo z 2:1, v polfinalu jih čaka moštvo St. Louis.

Objavljeno
23. april 2012 09.57
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Vancouver - Pred začetkom končnice lige NHL si je le malokdo obetal, da bodo Los Angeles Kings uspeli izločiti Vancouver, ki je bilo že drugo sezono zapored najboljše moštvo na Zahodu po rednem delu. Toda Kralji so sinoči vendarle našli pot do četrte zmage ter prvič po enajstih letih napredovali v konferenčni polfinale.

Mož odločitve je bil Jarret Stoll, ki je v peti minuti podaljška zadel za končno zmago z 2:1. Tekmo so sicer bolje pričeli gostitelji, igro z igralcem več je v 15. minuti z zadetkom za 1:0 kronal Henrik Sedin. Tri minute pred koncem tretjine je izid izenačil Brad Richardson, nato pa je Jonathan Quick z 26 obrambami poskrbel, da se mreža Kraljev ni več zatresla.

»To je poseben trenutek. Uspeh je v ponos našemu klubu, celotni ekipi in trenerju. Vancouver je sijajna ekipa in zelo smo se morali potruditi, da nam je uspel ta podvig,« je bil nasmejan Stoll. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar je tokrat ostal brez novih točk, ob koncu prve tretjine je imel sicer lepo priložnost za gol, vendar se je pri njegovem strelu izkazal domači vratar Cory Schneider, ki je zbral 36 obramb.

»Moramo športno čestitati Kraljem. Od prve tekme končnice so igrali zelo dobro, saj so se izkazali za žilavega nasprotnika. Igrali so dober hokej in na koncu zasluženo prišli do zmage,« je gostom iz Los Angelesa športno čestital domači trener Alain Vigneault.

Izidi lige NHL:

Vzhodna konferenca:

Philadelphia Flyers - Pittsburgh Penguins 5:1

(Philadelphia je zmagala z izidom s 4:2)

Washington Capitals - Boston Bruins 3:4 (podaljšek)

(moštvi sta izenačeni na 3:3)

Zahodna konferenca:

Vancouver Canucks - Los Angeles Kings 1:2 (podaljšek)

(Los Angeles je zmagal z izidom 4:1)

Vrhunci obračuna Vancouver - Los Angeles