NHL: Kopitar in Kralji praznih rok (VIDEO)

Hokejisti Arizone so niz štirih zaporednih porazov prekinili z zmago nad Los Angelesom s 3:2, mož odločitve Martinook.

Objavljeno
24. januar 2016 07.56
J. P.
J. P.

Glendale - Hokejistom Los Angelesa rahla terenska premoč in nekoliko boljše razmerje sproženih strelov v okvir vrat (28:24) nista pomagala, da bi v sinočnjem dvoboju lige NHL vpisali jubilejno trideseto zmago v sezoni. Na gostovanju so morali namreč priznati premoč Arizoni, ki je bila boljša s 3:2 in na ta način prekinila niz štirih zaporednih porazov.

Bolje so začeli Kojoti, ki so mrežo Jonathana Quicka načeli v 14. minuti. Shane Doan je vpisal že svoj 17. zadetek v sezoni in 37. proti Kraljem, proti nobeni drugi zasedbi lige doslej ni bil tako učinkovit. Z 925 goli v NHL le še za las zaostaja za klubskim rekorderjem Dalom Hawerchukom (929).

Gostje so izenačili prek Nicka Shora, ki je bil uspešen šele tretjič v sezoni. Izkoristil je nepazljivost tekmečevega čuvaja mreže Louisa Domingueja, ki je zadrsal iz vrat in izgubil palico, domači so menili, da po prekršku nad njim, in zato zahtevali razveljavitev gola, a so sodniki po posvetovanju ostali neomajni.

Vnovič je Arizono ob številčni premoči na ledu v vodstvo popeljal švedski branilec Oliver Ekman-Larsson, za drugo izenačenje pa je še pred odhodom na odmor poskrbel Dustin Brown. Odločitev je padla v 22. sekundi zadnjega dela, ko se je 23-letni levokrilni igralec Jordan Martinook po 15 obračunih suše spet vpisal med strelce in dvignil Gila River Areno na noge.

Pri poražencih je standardnih 19 minut in pol na ploskvi prebil tudi slovenski as Anže Kopitar, ki pa tokrat - drugič zapovrstjo - svoje statistike ni oplemenitil ne z golom ne s podajo. Dvakrat je ustrelil v tekmečev okvir vrat, toda brez učinka, tako da ostaja pri 40 točkah za 13 zadetkov in 27 asistenc. Zdaj Kralje že v noči na jutri čaka novo gostovanje, pri San Joseju.

IZIDI LIGE NHL

Arizona Coyotes : Los Angeles Kings 3:2 (Anže Kopitar 0+0 v 19 minutah)
Pittsburgh Penguins : Vancouver Canucks 5:4
San Jose Sharks : Minnesota Wild 4:3
Boston Bruins : Columbus Blue Jackets 3:2
Detroit Red Wings : Anaheim Ducks 3:4
Florida Panthers : Tampa Bay Lights 5:2
Toronto Maple Leafs : Montreal Canadiens 2:3 - po kazenskih strelih
Winnipeg Jets : New Jersey Devils 1:3
Dallas Stars : Colorado Avalanche 1:3
Edmonton Oilers : Nashville Predators 1:4